Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

FISH@HOME

ZET IN OP ONLINE VERKOOP

VAN VERSE VIS

 
 
 
 

Belgen kopen nu wel vaak online, maar vis? Ja, inderdaad. Ook vis. Zakenpartners en vrienden Andy Janssens en Joerie Verbiest van Fish@Home verkopen steeds meer vis online.

We verwerkten net een bestelling van 2 porties zalm, 2 kabeljauwmootjes en 4 garnaalkroketten”, lacht Andy Janssens. Na het kuisen en inpakken van nog een paar bestellingen springt hij in zijn auto om de verse vis
aan huis te leveren. “Gisteren nog op de veiling, vandaag op uw bord. Geen enkele supermarkt en weinig viswinkels maken dat waar!”

Alleskunners vullen elkaar aan

Andy en Joerie zijn vakmannen in de Belgische vissector. Andy loste 9 jaar lang vis aan de loskade in Oostende. “Ik loste en sorteerde vis en maakte deze klaar om te verkopen op de markt”, vertelt Andy. “Zo leerde ik alles en iedereen kennen in en rond de vismijn. Omdat ik nadien ervaring wilde opdoen bij de verkoop van vis aan particulieren, ging ik aan de slag in een viswinkel.” Joerie groeide op in de visgroothandel van zijn vader, om meteen na zijn studies een eigen bedrijf te starten. “Na 9 jaar heb ik een stevige groothandel,
gespecialiseerd in schaaldieren, dagverse diepvries- en gerookte vis. We leveren ook aan hotels, restaurants en traiteurs.”

Innoveren in traditionele sector

Vol enthousiasme tekenen de starters een verhaal uit waar veel sectorgenoten nog niet aan toe zijn. De handel op de visveiling verloopt wel online, maar vis verkopen aan particulieren via internet? “Onze plannen zijn langzaam gegroeid”, zegt het duo. “Jaren terug wisten we dat we iets samen wilden opstarten. Drie jaar geleden koesterde Joerie zijn eerste online plannen. Vorig jaar richtten we de online winkel echt op.”

 

“We ondervonden tijdens een periode testen in regio Oostende dat particulieren het wel handig vinden om vis aan huis geleverd te krijgen”, zegt het duo. “We leerden hoe consumenten graag hun vis ontvangen. Vers en fris dat spreekt. Waarbij vooral het koel vervoeren een uitdaging was.” Een toegewijde koerier, speciale koelboxen met constante temperatuurmonitoring en keuze tussen verschillende levertijdstippen boden de oplossing. We streven naar meer bestellingen vanuit het hele land, zeker naar 20 tot 30 bestellingen per dag”,
plant Andy. “Vanaf 100 pakketten per maand wordt het rendabel.” De groei mag voorzichtig en organisch gebeuren. Low budget is de strategie. “We werken vooral keihard en investeren elke euro weer. Breedband internet is een must. We kunnen niet zonder stabiel, snel en betrouwbaar internet. De bestellingen komen binnen via mail en de veiling wordt online gedaan. Wanneer het internet zou uitvallen, zou ik niets kunnen kopen op de veiling, een ramp voor de restaurants, hotels en traiteurs die mijn klanten zijn.”

Bekend worden in heel België

De grootste uitdaging van het duo? “Bekend worden in heel België”, zegt Joerie. “Als mensenthuis aan vis denken, moeten ze aan Fish@Home denken. We zijn vandaag de eerste, en willen de eerste blijven”, klinkt het gepassioneerd.

Gisteren nog op de veiling, vandaag op uw bord. Geen enkele supermarkt en weinig viswinkels maken dat waar!

Andy Janssens
Zaakvoerder

 
 
 
 

Fish@Home

De man achter Fish@Home is Andy Janssens. Al bijna twintig jaar vormen vissersboten, de vismijn van Oostende en verse vis zijn passies. Het visatelier van zijn online viswinkel bevindt zich letterlijk onder hetzelfde dak als de vismijn van Oostende. Andy maakt er een erezaak van om alleen verse vis te verkopen die maximum 24 uur eerder werd gelost op de visveiling. Meer info: versevisonline.be