Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Verpakkingsbedrijf Euralpack laat medewerkers succesvol thuiswerken

“Het is essentieel dat je thuis even efficiënt kunt werken als op kantoor, het systeem moet performant zijn.”

Bij het Schotense verpakkingsbedrijf EuralPack hebben alle medewerkers de mogelijkheid om thuis te werken. En daar maken ze ook volop gebruik van. Vooral de accountmanagers winnen er erg veel tijd mee. “Er is wel een belangrijke voorwaarde om mensen succesvol te laten thuis werken”, benadrukt managing director Thierry Lambert. “Het systeem moet performant zijn.”

EuralPack startte in 1994 als groothandel in vacuümverpakkingen voor de voedingssector. Het leverde in de beginjaren vooral aan slagers en andere voedingszaken. Met de toevoeging van een assortiment verpakkingen onder gemodificeerde of gecontroleerde atmosfeer verschoof het accent van de activiteiten van EuralPack meer en meer naar oplossingen voor de voedingsindustrie.

 

Vandaag levert het Schotense bedrijf verpakkingsoplossingen in heel België, Luxemburg en het noorden van Frankrijk. “We hebben drie account managers die elk een regio bedienen”, vertelt Thierry Lambert. “Die mensen zijn heel veel op de baan. Als ze voor of na hun klantenbezoeken nog naar het kantoor moeten om een offerte voor te bereiden of voor de orderadministratie, dan verliezen ze heel veel tijd in het verkeer. We zijn daarom vrij snel op zoek gegaan naar een oplossing om die taken thuis te kunnen doen.”

We hebben nu een snelle en betrouwbare oplossing, voor een aanvaardbare prijs. Niet onbelangrijk voor een kmo.

Thierry Lambert- Managing director

 
 

ADSL niet krachtig genoeg

Aanvankelijk opteerde EuralPack voor een ADSL-internetverbinding. “In het begin volstond dat”, vertelt Thierry Lambert. “Maar onze administratieve krachten waren ook snel vragende partij om soms thuis te werken. Kwestie van werk en gezinsleven flexibeler te kunnen plannen. Na verloop van tijd bleek de bandbreedte van de ADSL-oplossing te krap voor onze noden.”

 

Dat de coaxkabel van Telenet inmiddels was doorgetrokken tot op het industrieterrein waar EuralPack gevestigd is, vergemakkelijkte de oplossing. “Het aanbod van Telenet bleek goedkoper dan overstappen naar een snellere VDSL-verbinding”, zegt Thierry Lambert. “In de beslissing om over te stappen heeft ook meegespeeld dat ik privé een tevreden Telenet-klant ben.”

Thuis werken zoals op kantoor

De nood aan meer bandbreedte lag dus aan de basis van de keuze voor Telenet. “Het is essentieel dat je thuis even efficiënt kunt werken als op kantoor”, vindt Thierry Lambert. “Als je na elke muisklik een paar seconden moet wachten, dan is thuiswerken geen volwaardig alternatief en haak je af.”

 

Het bandbreedteprobleem werd eerst opgelost met de klassieke coaxverbinding van Telenet. Op voorzet van Ward Van Breedam, zaakvoerder van Telenet-partner Xpert-IT en de ICT-adviseur van EuralPack, stapte EuralPack twee jaar geleden over op Corporate Fibernet. Tegelijkertijd werd ook het interne serverpark gemoderniseerd. “Alle medewerkers hebben op die manier een vlotte toegang tot de relatief zware database waarmee EuralPack werkt,” zegt Ward Van Breedam.

 

De volledige orderadministratie en boekhouding kan nu vanop afstand gebeuren. Idem voor alle mailverkeer en het agenda- en contactbeheer. Kortom, alle medewerkers hebben nu ook thuis toegang tot alle tools die op kantoor ter beschikking zijn.

De zekerheid van Corporate Fibernet

“Corporate Fibernet heeft naast de ruime bandbreedte nog een extra troef: bedrijfszekerheid”, vervolgt Ward Van Breedam. “Want Corporate Fibernet heeft een inbegrepen back-uplijn. In geval van een panne schakelt het systeem automatisch over naar de back-up. Voor een bedrijf zoals EuralPack, dat erg afhankelijk is van het internet om te kunnen werken, is dat geen overbodige luxe.”

 

“We beschikken nu inderdaad over een snelle en betrouwbare oplossing”, pikt Thierry Lambert in. “En dat voor een aanvaardbare prijs. Toch ook niet onbelangrijk voor een kmo.” Dat de bedrijfszekerheid sterk is toegenomen, leidt Ward Van Breedam af uit het beperkt aantal vragen vanuit EuralPack voor ondersteuning. “Geen nieuws is meestal goed nieuws in onze business”, zegt hij. Thierry Lambert bevestigt: “In geval van een probleem nemen we meestal eerst contact op met Ward. Onze office manager heeft uiteraard ook het nummer van de Telenet Klantendienst. Als het hier plat zou liggen, kan hij dus ook direct contact opnemen met Telenet. Maar dat is tot hiertoe nog niet nodig geweest.”

Uitdagingen

  • Medewerkers de mogelijkheid geven om op efficiënte manier thuis te werken
  • Performante en betrouwbare toegang tot de bedrijfstools
  • Een oplossing binnen het budget van een kmo

Oplossingen

  • Corporate Fibernet met een back-uplijn

Voordelen

  • Grote en gegarandeerde bandbreedte
  • Krachtige back-uplijn voor optimale bedrijfszekerheid
  • Uitbreidingsmogelijkheden voor extra diensten
  • Oplossing op maat van een kmo
 
 

Meer inspiratie

 
 
 
 

logo euralpack 

EuralPack

EuralPack levert gespecialiseerde vacuümverpakkingen en verpakkingen onder gemodificeerde of gecontroleerde atmosfeer (MAP en CAP). Dit type verpakking maakt gebruik van kunststof verpakkingsmaterialen (bedrukt en onbedrukt) en wordt vooral gebruikt voor verse en bereide voedingsmiddelen. Dochterbedrijf Be_NaturaL spitst zich toe op de verkoop van verpakkingsmateriaal op basis van hernieuwbare grondstoffen.

 

euralpack.com

euralpack logo