Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Wifi verdient nu ook

2 sterren in restaurant

De Pastorale

 
 
 
 

Niet enkel de geur van verfijnd eten hangt in de lucht bij het 2-sterrenrestaurant De Pastorale in Reet. Ook supersnel internet via wifi. Gelukkig. Want klanten zoeken niet enkel rust in combinatie met culinair genot, ze willen permanent bereikbaar zijn.

Zoals zoveel kmo’s had De Pastorale een huis-tuin-en-keukenoplossing qua internet. En hoewel niemand iets aan te merken had op de smakelijke creaties van chef-kok Bart De Pooter, zijn wifi-verbinding was voor steeds meer gasten een doorn in het oog.
 

“Onze vorige provider had een internetrouter geplaatst en nog één en nog één”, zegt Bart De Pooter.“We gebruikten ze zowel voor onze bedrijfscomputers als voor onze gasten. Maar dit kon niet langer. Omdat we enkel kwaliteit bieden aan onze gasten, willen we ook alleen samenwerken met professionele partners. Telenet en zijn partner Optitech pakten het probleem meteen én grondig aan.”

Stabiele wifi ingewerkt tijdens verbouwing

Afgelopen zomer profiteerden het restaurant en telecompartner Telenet Business van de moderniseringswerken om moderne kabel in muren en plafonds te steken. De straat werd opengebroken en wifi-access points onzichtbaar in restaurant, lokalen en bureaus aangebracht. “De timing zat heel strak én werd gehaald”, zegt de GaultMillau Chef of the Year 2012. “Vooraf werd alles opgemeten. Op één week tijd werd de infrastructuur geïnstalleerd. Heel straf! Vandaag zie je geen enkele kabel, hoewel de bereikbaarheid optimaal is, ook op het terras en aan de voordeur waar onze gasten graag rustig bellen.”
Hoewel, bellen is lang niet het enige dat, bijvoorbeeld, dokters en internationale gasten doen tussen de 7 gangen door. Ze checken graag meteen patiëntendossiers. Ze willen snel informatie opzoeken. Soms volgen ze zelfs live een operatie in de Verenigde Staten terwijl ze overleggen met Aziatische en Amerikaanse artsen. Het mobiel verbruik stijgt elk jaar dan ook exponentieel.
“Niemand wil nog onbereikbaar zijn. Net daarom was het belangrijk om de mindere 3G- en 4G-dekking te compenseren met sterke en gratis wifi. Onze gasten wensen zekerheid. Internet hoort daar vandaag ontegensprekelijk bij.”

Kwaliteit overal en altijd

De Pooter overtreft graag de verwachtingen van zijn gasten. “Ik weet dat de goedkoopste oplossing niet altijd de beste is”, zegt de topchef. “Vergelijk het met tomaten. Je kan tomaten in de supermarkt kopen of ze gaan halen in Zuid-Frankrijk. Ik hoef u niet uit te leggen hoe verschillend die smaken. Wij betalen meer voor deze van Zuid-Frankrijk en combineren ze met kruiden en groenten van eigen bodem.”

Tegelijkertijd downloadt en uploadt ook het bedrijf De Pastorale steeds meer data. “We hebben ons netwerk met computers, alarmsysteem, camera’s, VoIP-telefoons en witte kassa. Alles online! Dit bedrijfsnetwerk is volledig gescheiden van het open netwerk voor onze gasten. Hierdoor is het veilig én hindert het verbruik van de ene groep de andere niet.”

Problemen worden onzichtbaar opgelost

Een goed gevoel creëren vinden ze belangrijk bij De Pastorale. “Zo hebben wij ook een goed gevoel bij Telenet. Waarom? Omdat alles werkt. En als er toch iets misgaat, merken we dit pas wanneer Telenet ons een mail stuurt over het probleem dat ze detecteerden en oplosten.”
Telenet-partner Optitech is cruciaal in het hele verhaal. “Wat ik apprecieer aan Optitech is dat ze ons niet storen wanneer het niet moet”, ervaart De Pooter. “Wel zorgen ze voor een oplossing als er een probleem is. Proactiviteit die loont.”

Op naar een derde ster

Een sterrenchef wil natuurlijk zo weinig mogelijk bezig zijn met telecom. Dan kan hij al zijn tijd en energie investeren in culinaire kwaliteit en creativiteit.
Energie die volgens De Pooter gerust tot een derde ster mag leiden. “Een derde ster is onze gezonde drijfveer, waardoor we onszelf in vraag blijven stellen. Van hieruit creëren we een biotoop waarin mensen zich goed voelen, waarin hun verwachtingen ingevuld worden. Onze hoofdactiviteit is voeding, maar het zijn alle kleine ballonnetjes errond die ons maken tot het bedrijf dat we vandaag zijn. Telecom is zo’n ballon.”

Telenet lost problemen proactief op. Zo moeten wij ons niet met telecom bezighouden, maar kunnen we heerlijk koken.

Bart De Pooter
chef-kok van restaurant
De Pastorale

 
 
 
 

De Pastorale

Bart De Pooter opende het restaurant De Pastorale in Reet in 1992, samen met zijn echtgenote Marie-Claire Braem. Hard werken en creativiteit worden in 2003 beloond met een eerste Michelin-ster. In 2007 volgt de tweede. “In een oude pastorie met stijlvol interieur met moderne kunst (van Arne Quinze en Jan Fabre) en een mooie tuin met terras, geniet u van een innovatieve keuken die speelt met texturen, vormen en smaken”, schrijft een recensent van Michelin. “De uitzonderlijke keuken is een omweg waard!” Of de jongensdroom van de chef-kok - een derde ster - ooit in vervulling gaat? We duimen mee!