Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Barilinga

“ Telenet legde een haalbare kaart op tafel. Hun aanbod sloot perfect aan op onze mogelijkheden. ”

Bart Verduyn

Managing Partner

 
 

Uitdaging

  • Grote, technisch beheersbare en flexibele connectiviteit
  • Toegang voor data en spraak, met aandacht voor conferencing noden
 
 

Oplossingen

  • iFiber-verbinding van 10 Mbps/10 Mbps
  • Redundante Corporate Fibernet-verbinding
  • Ondersteuning van VoIP via Digital Voice PRA
 
 

Voordelen

  • Gegarandeerd permanente en snelle toegang tot het internet
  • Prioritaire connectiviteit in residentiële zone, ook bij calamiteit
  • Technologische ondersteuning van de ambities van de klant
  • Versterkte professionele uitstraling
 
 

Barilinga blijft in touch met de wereld vanuit de Vlaamse Ardennen

Met de gloednieuwe Barilinga co-working space krijgt de dorpskern van Beerlegem, in de Zwalmstreek, een nieuwe invulling. Freelance creatievelingen, dynamische ondernemers, studenten, werknomaden, road warriors en vrije beroepen die al dan niet in groep buitenshuis aan de slag willen, krijgen met de glasvezelconnectie van Telenet supersnelle toegang tot de rest van de wereld.

De Barilinga co-working space ligt centraal tussen Gent, Aalst/Brussel en Zottegem/Oudenaarde en maakt deel uit van een eigentijds woon-werkconcept, waarbij groepswonen en –werken een nieuwe dimensie aan de dorpskern geven. “We spelen in op een trend van jonge gezinnen, die snakken naar een woon- en werkomgeving waar ze op een gezonde en moderne manier hun kinderen kunnen opvoeden en hun job uitoefenen”, stelt Bart Verduyn, initiatiefnemer van Barilinga en Managing Partner van het marketingbureau Living Stone, dat zich meteen al in de ruimte van Barilinga nestelde. “Op dezelfde manier geven we zuurstof aan jonge professionals, die liever zo weinig mogelijk van hun leven slijten op het asfalt van onze ‘snel’-wegen, maar in een inspirerende omgeving alleen, of met collega’s willen werken aan inzichten, ideeën, voorstellen of concepten.”

" Bij een calamiteit blijven we prioritair geconnecteerd voor zowel data- als spraakverkeer. "

Bart Verduyn

Managing Partner

Uitzonderlijke technologische draagkracht

Vanuit zijn background met Living Stone, dat als bureau een 22-jarige ervaring uitbouwde in internationaal werken via virtuele teams en gebruik van cloud-oplossingen, wilde Bart Verduyn Barilinga ook uitzonderlijk maken door zijn technologische draagkracht. “We beschikken over de modernste Unified Communications-toepassingen, moderne bureautica- en netwerkinfrastructuur, allemaal ondersteund door uitzonderlijk snelle connectiviteit. Telenet bood ons aan om de glasvezel tot in onze kantoren te brengen. Dat was een ongelofelijke meevaller, want voor een kleine organisatie als de onze dachten we dat deze oplossing buiten onze mogelijkheden lag. Het was de Telenet-accountmanager die een haalbare kaart op tafel legde. Ze had meteen door hoe ze met haar aanbod kon aansluiten op onze ambitie om als high-tech high-touch werkomgeving naar buiten te komen.”

Een professionele uitstraling ondersteunen

Snelle internettoegang is belangrijk omdat Barilinga onder meer mikt op creatievelingen, die vaak zware bestanden willen versassen. Living Stone is als creatief marketing agency zelf ook geregeld bezig met video- en beeldbestanden, die met de klant uitgewisseld moeten worden, onderstreept Anne-Mie Vansteelant, Managing Partner Living Stone. “Ons internationaal netwerk van writers en marketeers moet altijd geconnecteerd blijven en via conference calls, web of video conferencing actief betrokken worden bij onze klantenopdrachten. We hebben geregeld calls en web conferences met deelnemers uit alle continenten van de wereld en dan moet de kwaliteit van de verbinding onze professionele uitstraling ondersteunen.”

 

De iFiber-verbinding 10Mbps/10Mbps geeft de Barilinga-gebruikers rechtstreeks en met gegarandeerde snelheid toegang tot het internet. Dat geldt voor data, maar ook voor spraakverkeer. Niet onbelangrijk, want zo kon Living Stone zijn Unify OpenScape VoIP-oplossing rechtstreeks aansluiten op de telefonie-infrastructuur van Telenet.

Remote en betrouwbaar

Iedere remote werker maakt gebruik van cloudoplossingen, ook voor spraak: van individuele Skype apps in de publieke cloud tot bedrijfstoepassingen in de private cloud, op elk denkbaar toestel. Het spreekt dat ook betrouwbare connectiviteit hoog aangeschreven staat bij Barilinga. “Telenet installeerde een fysisch redundante back-up, tot op het niveau van de routers”, bevestigt Bart Verduyn. “De Corporate Fibernet-coaxverbinding verloopt via het overlaynetwerk van Telenet en garandeert zo een permanente toegang tot het internet voor data en spraak. Ze is afgescheiden van de trafiek van de residentiële gebruikers en garandeert in geval van een calamiteit dat we prioritair geconnecteerd blijven zowel voor data- als spraakverkeer. Het is bijna niet te geloven dat we ons als kleine organisatie kunnen permitteren om op deze manier geconnecteerd te zijn. Het geeft een trots gevoel om deze service te kunnen aanbieden aan onze Barilinga-gebruikers.”

 
 
 
 

Over Barilinga

Voor elk professioneel concept ademt Barilinga de juiste sfeer uit. Een Flex Desk in de buurt van fijne collega’s, de nodige privacy voor een vertrouwelijke meeting, neutraal terrein voor delicate besprekingen, zuurstof voor een creatieve brainstormsessie, alle faciliteiten voor een intensieve mediatraining, incentive- en leasuremogelijkheden … Barilinga heeft het allemaal in zich.