Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Arista

“Telenet begrijpt de cloudproblematiek en heeft security-expertise die je bijna nergens anders vindt.”

Frank De Winter

CEO en directeur IT

 
 

Uitdaging

  • Nieuwe ERP-infrastructuur
 
 

Oplossingen

  • Private cloud met Telenet managed security services
 
 

Voordelen

  • Betrouwbare expertise en knowhow
  • Hoog serviceniveau
  • Grote capaciteit
 
 

Arista beveiligt ERP-systeem in een private cloud met managed services

Grote organisaties die alles in de cloud hebben staan? Ze zijn er. Arista, een externe dienst voor preventie en bescherming op het werk, is er zo een. In de private cloud van de organisatie zitten 800.000 medische dossiers en alle 250 medewerkers maken gebruiken van de infrastructuur. “Ga je zoals wij volledig naar de cloud, dan wordt security wel heel belangrijk”, zegt Frank De Winter, CEO en directeur IT van Arista.

De beslissing om naar de cloud te gaan, nam Arista toen het autonoom werd. Frank De Winter: “We werkten vroeger samen met HDP en deelden onze infrastructuur met hen. Toen we autonoom werden, kon dat niet meer. We konden toen een migratieproces in gang zetten, maar de impact ervan was moeilijk in te schatten. Migraties zijn kostelijk en risicovol. Hun tijd is eigenlijk voorbij, want je kunt in de cloud makkelijker een nieuwe omgeving opzetten, naast de oude. Het gaat sneller dan migreren en kost minder geld.”

Beheer en security gescheiden houden

Frank De Winter: “Onze hele ERP-infrastructuur zit in de cloud. Omdat de cloud een gedeelde omgeving is, is onafhankelijke controle heel belangrijk. Daarom dat we, naast onze partner voor het datacenter, een tweede partner voor security hebben gekozen. Als je de twee aan dezelfde leverancier toevertrouwt, verlies je een stuk controle. Om de security van een omgeving als de onze goed te regelen, komen in België maar twee bedrijven in aanmerking. Telenet is een van die twee. Het kan de juiste hardware leveren en installeren, heeft een grondig kennis van netwerkinfrastructuur, begrijpt de cloudproblematiek enzovoort. Het is security-expertise die je bijna nergens anders vindt. Wij kunnen die ook nooit zelf aantrekken. Omdat IT niet tot onze core business behoort, besteden we de security van onze omgeving liever uit aan een bedrijf als Telenet. Zij bieden ons beveiliging in de vorm van managed services. Dat is gemakkelijk.”

Waarom Telenet?

Bij de keuze voor Telenet speelden niet alleen de expertise en knowhow een rol. Frank De Winter: “Ook de manier van werken. De servicedesk van Telenet behoort tot de beste van België. En Telenet biedt ook de nodige capaciteit. Op drie maanden tijd moesten we van ‘niets’ tot een volledige ERP-architectuur in de cloud gaan. Dan heb je partners nodig die dit aankunnen. Samen met Telenet zijn we in ons opzet geslaagd.”

Tips van Frank De Winter

  1. Migraties zijn kostelijk en risicovol. Je kan sneller en goedkoper een nieuwe omgeving in de cloud opzetten.
  2. Breng bij een groot project interne en externe mensen samen. Leg taken en verantwoordelijkheden duidelijk vast en wissel contactgegevens uit. Soms kunnen externe partners beter onderling iets regelen en ben je als opdrachtgever alleen maar een bottleneck.
  3. Als je naar de cloud gaat, kies dan een securityleverancier die de omgeving autonoom kan controleren. Informeer je goed over de kwaliteiten van die leverancier.
 
 
 
 

Over Arista

Frank De Winter is CEO en directeur IT van Arista, een externe dienst voor preventie en bescherming op het werk. De organisatie doet medisch onderzoek, adviseert organisaties inzake risicobeheer en biedt psychologische bijstand aan werknemers.