Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Arcabase

“Kritische applicaties outsourcen staat of valt met redundante en betrouwbare internet- en dataconnecties.”

Herman Van Looveren

CEO

 
 

Uitdaging

  • Verbinding aanleggen tussen 2 datacenters
  • Bedrijfszekerheid garanderen
 
 

Oplossingen

  • Redundante Corporate LAN InterConnect (CLIC) tussen 2 datacenters
  • Redundante iFiber-internetverbinding op beide locaties
 
 

Voordelen

  • Geen risico op downtime bij kritische applicaties
  • Bedrijfszekerheid
 
 

Hostingbedrijf Arcabase levert feilloos kritische applicaties aan haar klanten

Het Kempense Arcabase levert haar klanten geavanceerde softwareoplossingen op maat, dataopslag en hosting van applicaties zoals online betalingen, CRMmodules, online catalogi en kassasystemen. Om dit in goede banen te leiden heeft Arcabase een redundante structuur opgezet: naast het serverpark in Lille heeft het bedrijf nog een datacenter in Zoersel. Als zich een probleem voordoet in een van beide centers, zorgt het andere onmiddellijk voor back-up. Sinds Telenet de twee datacenters van Arcabase verbonden heeft met een dubbele glasvezel, is de kans op uitval nagenoeg uitgesloten. Dit is cruciaal voor de kritische applicaties die het bedrijf biedt aan haar klanten.

Uptime: een must

“De data en applicaties worden voortdurend gebruikt door onze klanten en door onszelf,” vertelt Herman Van Looveren, CEO. “Daarom gingen we op zoek naar een provider die ons 100% uptime kon garanderen.” De oplossing van Telenet voldeed aan die behoefte. Tussen de twee datacenters werd een CLIC (Corporate LAN InterConnect) aangelegd. Die bestaat uit een supersnelle, dubbele glasvezelverbinding via twee verschillende kopstations van het Telenetglasvezelnetwerk, wat een bedrijfszekerheid van 99,99% garandeert. Zo ontstaat volledige redundantie: door de dubbele iFiberinternetconnectie in beide datacenters en de Ethernet VPN-verbinding tussen de datacenters onderling kan Arcabase de nodige garanties bieden aan haar klanten.

Betrouwbare verbinding voor kritische applicaties

“Het grote voordeel van deze oplossing is dat we onze klanten met een gerust hart kritische applicaties kunnen aanbieden. Er is vandaag een groeiende markt van KMO’s die niet langer zelf investeren in servers en applicaties, maar alles in handen geven van gespecialiseerde bedrijven zoals Arcabase. Die outsourcing staat of valt met betrouwbare en redundante interneten dataconnecties. Telenet biedt ons die zekerheid. In de toekomst zullen we dus zeker nog met hen samenwerken,” aldus Herman Van Looveren