Telenet.be
 
 
 

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Alfa Solutions

“Dankzij de expertise van Telenet kunnen we klanten performantie, veiligheid en stabiliteit garanderen.”

Gwen Demulder

IT-verantwoordelijke

 
 

Uitdaging

 • Hostingoplossingen aanbieden op maat van de klant
 • Snelle dienstverlening garanderen
 • Support verlenen bij technische problemen
 • Gegevens van klanten beveiligen
 
 

Oplossingen

 • Dynamic Cloud
 • Antispam en online back-up
 • Domeinnamen
 • Webhosting
 • Mailhosting
 
 

Voordelen

 • Snelle service
 • Professionele helpdesk
 • Flexibele en betrouwbare samenwerking
 
 

Alfa solutions en zijn klanten sparen tijd en kosten dankzij betrouwbare hostingoplossingen

Alfa solutions staat al meer dan 20 jaar garant voor een brede diversiteit aan IT hardware, software en extra diensten. Voor zijn aanbod in hostingoplossingen werkt het bedrijf al jaren samen met Telenet. Alfa solutions heeft zelf een server in de Dynamic Cloud van Telenet en geniet zo, net als zijn klanten, van schaalbaarheid, efficiëntie en betrouwbaarheid.

Het West-Vlaamse Alfa solutions biedt totaaloplossingen in IT voor bedrijven en particulieren. “Heel wat van onze klanten zijn kleine en middelgrote bedrijven”, getuigt Gwen Demulder, IT-verantwoordelijke. “Beschikbaarheid, beveiliging en back-up zijn sleutelwoorden voor hen.” De slogan van Alfa solutions luidt: ‘We bring IT closer to you’. “We brengen IT tot bij de klanten en staan in voor hun volledige IT-infrastructuur. Zo moeten ze zich nergens om bekommeren en kunnen ze zich concentreren op hun kerntaken. Dankzij onze jarenlange samenwerking met Telenet kunnen wij met een gerust hart betrouwbare en efficiënte hostingoplossingen aanbieden.”

Uitgebreid gamma hostingoplossingen

Alfa solutions beheert zo’n 200 domeinnamen en host een groot aantal websites. “Zodra een klant een aanvraag indient, kunnen we via de Windows Webhosting-oplossing van Telenet een website opzetten op een snelle en krachtige webserver, met de nodige opslagruimte en aangepast aan de noden van de klant. Wij nemen ook de licenties, het onderhoud en/ of de infrastructuur voor onze rekening.” Als een klant meer of minder opslagruimte of geheugen wenst, kan dit in enkele minuten aangepast worden. “Via een Plesk-controlepaneel kunnen we online de websites monitoren. Dat gaat heel snel, zodat we niemand moeten laten wachten.”

Alfa solutions biedt ook mailhosting aan, gebaseerd op Microsoft Exchange technologie. “Dankzij Office Mail van Telenet hebben onze klanten overal en altijd toegang tot hun e-mails. Of ze nu op de baan zijn en hun smartphone gebruiken, werken op hun desktop pc op kantoor of van op een tablet pc van thuis uit, hun mailbox en kalender worden steeds gesynchroniseerd. Zo zijn ze continu bereikbaar”, aldus Gwen Demulder. Maar naast continue beschikbaarheid is ook beveiliging essentieel. “Met antivirus. antispam van Telenet beschermen we alle mails tegen virussen en ongewenste berichten. Alle mails worden gescand voor ze in de mailbox van de klant toekomen.”

Dynamic Cloud zorgt voor win-winsituatie

Alfa solutions beschikt over een server in de Dynamic Cloud van Telenet, waarop elke klant zijn eigen webhosting heeft. Alle platformen in de Dynamic Cloud zijn van elkaar gescheiden en volledig beveiligd. Telenet neemt automatisch online back-ups, zodat geen gegevens verloren gaan. “Voor KMO’s is shared hosting een interessante en veilige oplossing. De formule is geschikt voor kleine websites, mailboxen of servers met een beperkte bandbreedte. De klant betaalt alleen wat hij gebruikt en kan te allen tijde aanpassingen aanvragen.” Bij technische problemen komt Alfa solutions meteen tussen. “Eén van de sterktes van Telenet is de snelle en kwalitatieve dienstverlening die ze bieden. Bij problemen kunnen we steeds een beroep op hen doen. De medewerkers van Telenet zijn een krak in hun vak. Dankzij hun expertise kunnen we onze klanten performantie, veiligheid en stabiliteit garanderen.”

Maar ook voor Alfa solutions zelf biedt de Dynamic Cloud heel wat voordelen. “Voordien hostten we de websites en servers van onze klanten op een fysieke server. Die stond bij Telenet, maar bij problemen moesten we zelf ingrijpen. We moesten ook zelf backups nemen. Daar kwam heel wat werk en tijd bij kijken.” Alfa solutions koos ervoor zijn server onder te brengen in de Dynamic Cloud van Telenet. “We werken al jaren samen met Telenet, dus we weten dat we een goede, veilige keuze maken. Telenet staat volledig in voor het beheer van de virtuele server, wat ons heel wat tijd en kosten bespaart. De Dynamic Cloud biedt ons ook schaalbaarheid. Bij een uitbreiding van ons klantenportfolio kunnen wij gemakkelijk en snel meer ruimte aanvragen.”

Fysieke server voor toekomstplannen

Toch staat er nog een fysieke server van Alfa solutions bij Telenet. “We gebruiken hem voor een aantal Linux software-applicaties.” Alfa solutions denkt er ook aan nieuwe software op de fysieke server te installeren. “We willen een model uitwerken om klanten preventief te helpen. Dit is een toekomstplan, maar Telenet kan ons zeker ondersteunen door ons de nodige serverruimte te bieden.”

Inspelen op behoeften van de klant

“We kozen voor Telenet als partner voor onze hostingoplossingen omwille van hun jarenlange ervaring”, besluit Gwen Demulder. “IT wordt almaar belangrijker, zowel voor bedrijven als voor particulieren. We verwachten professionele expertise van onze partners en de flexibiliteit en snelheid om in te spelen op onze noden, die van onze klanten en die van de maatschappij. Bij Telenet zijn we steeds aan het juiste adres.”

 
 

Over Alfa solutions

Alfa solutions, met hoofdkantoor in Waregem, heeft de laatste jaren een forse groei gerealiseerd, onder meer door verschillende overnames. De filialen in Waregem, Izegem, Kortemark en Tielt zorgen voor een grote bereikbaarheid binnen West-Vlaanderen. Alfa solutions staat garant voor een brede diversiteit aan IT-oplossingen: van hardware en software tot een kwaliteitsvolle dienstverlening, zowel voor particulieren als voor bedrijven

www.alfasolutions.be