Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Alcon-Couvreur

“Wij betalen deels het internet van onze werknemers. Zij gaan akkoord met elektronische administratie. Win-win!”

Karel De Cock

HR-Manager

 
 

Uitdaging

  • Elektronische personeelsadminstratie in plaats van papieren
  • State-of-the-art internet
 
 

Oplossingen

  • Telenet Incentive Plan: maandelijkse tussenkomst van 25 EUR per werknemer in de internetfactuur
  • Wanneer men niet kiest voor split billing is de maandelijkse tussenkomst 20 EUR, waarvan 5 EUR onderworpen als voordeel in natura
 
 

Voordelen

  • Medewerkers zijn tevreden en gemotiveerd
  • Snellere en eenvoudigere personeelsadministratie en archivering
 
 

Alcon-Couvreur motiveert werknemers door tussen te komen in hun internetfactuur

Uniek ‘split billing’ facturatiesysteem van Telenet vereenvoudigt de personeelsadministratie

Oogverzorgingsspecialist Alcon-Couvreur betaalt maandelijks een deel van de Telenet internetfactuur van haar werknemers. Als tegenprestatie verklaren de werknemers zich akkoord met een elektronische in plaats van een papieren administratieregeling. Iedereen is enthousiast.

Internet: een evidentie

In 2010 wil Alcon-Couvreur in samenwerking met het sociaal secretariaat overschakelen naar de elektronische loonbon. Hiervoor moet iedere werknemer over een beveiligde internetverbinding beschikken. Elektronische administratie stelt de werknemer in staat om onder meer bij adresverandering en ziektemelding gewoon een mailtje te sturen naar de personeelsdienst om zijn gegevens te actualiseren. Dit gaat sneller, maakt verwerking efficiënter en bespaart een berg papier.

“Dit zijn slechts enkele voorbeelden die weergeven waarom internettoegang onmisbaar geworden is in de informatiemaatschappij van vandaag. Als bedrijf willen we internetgebruik dan ook promoten onder onze mensen,” begint Karel De Cock, HR Manager, zijn verhaal. Daarom registreerde Alcon-Couvreur zich in 2007 voor het PC-privé plan van de Federale Overheid, een fiscale stimulans die meer Belgische werknemers ertoe moet aanzetten met een computer te werken.

Telenet uniek dankzij split billingsysteem

In de nieuwe cao 2009-2010 is dit PC-privé plan omgezet in een internetondersteuningsplan voor alle werknemers. “Wij betalen maandelijks een deel van de internetfactuur van onze werknemers. In ruil ondertekenen zij een contract waarin ze zich akkoord verklaren met elektronische in plaats van papieren administratie. Een win-winsituatie dus,” stelt Karel De Cock.

 

In het kader van deze regeling stapte Alcon-Couvreur in 2009 mee in het Telenet Incentive Plan, fiscaal een van de voordeligste oplossingen vergeleken met andere extralegale voordelen, vooral dan bij het split billingsysteem van Telenet. ‘Split billing’ betekent dat de werknemer op het einde van de maand een internetfactuur van Telenet ontvangt, verminderd met een tussenkomt van 25 EUR, betaald door de werkgever, in dit geval Alcon-Couvreur. “Telenet is de enige telecomprovider die werkt met het split billingsysteem – ideaal omdat we twee vliegen in één klap vangen: wij bieden internet aan om onze medewerkers toe te laten met ons te communiceren van thuis uit, maar tegelijk krijgen ze ook privé toegang tot internet tegen een lagere kost. Dat werkt motiverend,” getuigt Karel de Cock.

Verhoogde efficiëntie op personeelsdienst

Reeds 800 medewerkers van Alcon-Couvreur stapten in de elektronische regeling. “Telenet organiseerde infonamiddagen in ons bedrijf, wat velen over de streep trok. Ik merk veel enthousiasme bij onze medewerkers: ze zijn ervan overtuigd dat internet een vereiste is om ‘mee te zijn’ met de moderne tijd,” aldus Karel De Cock. “Telenet is een gedroomde partner voor ons: ze zijn flexibel en dynamisch met het unieke split billingsysteem, reageren snel op onze vragen en denken met ons mee. De handige webtool die ze aanbieden voor de administratie van het Telenet Incentive Plan, vereenvoudigt onze personeelsadministratie en -archivering aanzienlijk,” besluit hij tevreden.

 
 
 
 

Over Alcon Couvreur

De Belgische site van Alcon, Alcon-Couvreur (Puurs), is internationaal de grootste producent van oogzalven en oogdruppels en voert uit naar meer dan 120 landen. De 1.000 werknemers (ongeveer 50% arbeiders en 50% bedienden) ontwikkelen en produceren een breed gamma aan oftalmologisch chirurgisch materiaal, geneesmiddelen en oogverzorgingsproducten. Bij Alcon werken wereldwijd ongeveer 12.000 mensen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Fort Worth, Texas