Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 

Webhosting: veelgestelde vragen

Bouw je een website met een van onze webhosting pakketten? Hieronder vind je enkele tips en een antwoord op veelgestelde vragen, ongeacht of je nu met Linux of Windows werkt.

Tips voor een veilige website

Vanuit Telenet Business doen wij er alles aan om via hardware firewalls en DDoS-infrastructuur je website en data zo goed mogelijk te beveiligen tegen hackers. Maar een groot deel van de beveiliging zit ook in je website en webcode zelf. Met deze tips bescherm je je website maximaal.

  1. Kies als admin een sterk wachtwoord om de toegang tot de instellingen van je website te beveiligen.
  2. Werk je met een CMS-systeem? Update dit dan altijd naar de laatste versie. Zo geniet je ook zeker van de laatste beveiligingsupdates.
  3. Beveilig je website met een SSL-certificaat. Dit zorgt ervoor dat je website begint met https en dat er in de adresbalk naast de url een slot-icoontje verschijnt. Op die manier zijn de gegevens van bezoekers (vb.: e-shop) beveiligd.
  4. Zorg dat alle invulvelden voor een wachtwoord werken met een vertraging en stel een maximumaantal pogingen in. Zo vermijd je dat een willekeurig computerscript eindeloos wachtwoorden kan uitproberen totdat hij uiteindelijk het juiste gevonden heeft.
  5. Gebruik CAPTCHA (vb.: Google reCAPTCHA) om webformulieren te beveiligen. Het onderscheidt robots van mensen aan de hand van een test of vraag. Werk je met een CMS-systeem? Dan kan je een captcha plugin installeren. Schrijf je de webcode van je website zelf? Dan moet je hier zelf een captcha in verwerken.
{{lineValue}}

Wanneer bezoekers bestanden naar je website kunnen opladen, betekent dit (potentieel) een groot risico voor de veiligheid van je website (ook al is het enkel om hun avatar te veranderen). Elk bestand dat opgeladen wordt, zou immers een script kunnen zijn. Eens dat script uitgevoerd wordt op de server, staat je website volledig open voor misbruik.

Je website testen vooraleer je de DNS-instellingen aanpast

Vooraleer je je website live zet, wil je die natuurlijk testen. Maar zolang je de DNS-instellingen van je domeinnaam niet aanpast, word je naar je ‘oude’ website doorverwezen. Om je website te testen zonder de DNS-instellingen aan te passen, moet je in het ‘hosts’-bestand op je computer een aanpassing doen om je url te linken aan het IP-adres van de nieuwe (test)server. Door het ‘hosts’-bestand aan te passen overschrijf je namelijk de DNS-instellingen. Dat doe je zo:

{{lineValue}}

Vraag je domeinnaamgegevens op via MyCloud > Shared Hosting > [je webhosting pakket] > Hostheaders (Linux) of MyCloud > Shared Hosting > [je webhosting pakket] > Beheer gekoppelde domeinen (Windows). Selecteer een domeinnaam en je ziet de nodige name server records. Je hebt nu enkel het A-record nodig.

In dit voorbeeld gaan we ervan uit dat je website ‘example.com’ is.

  • Open Notepad (als administrator)
  • Ga naar File > Open
  • Open je ‘hosts’-bestand (C:\Windows\System32\drivers\etc)
  • Voeg een nieuwe entry toe (zie afbeelding):
    • Opgelet! Vervang in het voorbeeld ‘85.255.199.142’ door het IP-adres van je Webhosting server en ‘example.com’ door de naam van jouw domeinnaam.
  • Klik op Opslaan.
  • Start je browser nu opnieuw en surf naar je domeinnaam. Je komt nu op je ‘nieuwe’ website uit. Vergeet dit nadien (als je je DNS-instellingen hebt aangepast) niet opnieuw te verwijderen uit je ‘hosts’-file.

Google Analytics gebruiken

Wanneer je een website hebt, wil je natuurlijk ook weten hoe vaak die bezocht wordt. Dat kan door een webtrackcode in te stellen via Google Analytics. Je hebt dus een Google Analytics-account nodig.

{{lineValue}}

Om Google Analytics in te stellen, heb je toegang nodig tot de broncode van je website. Als je de gegevens van je website al bijhoudt met een ouder codefragment, verwijder je dat fragment eerst van elke pagina vooraleer je het nieuwe toevoegt. Als je aanpassingen weer wilt toevoegen aan je pagina's nadat je het nieuwe fragment hebt toegevoegd, kan je met behulp van een tekst- of HTML-editor een kopie van elk bestand openen en opslaan.

1. Zoek de webtrackcode op
  • Meld je aan in Google Analytics.
  • Klik op een willekeurige pagina op Beheer.
  • Selecteer een account (in de kolom Account).
  • Selecteer een property (in de kolom Property).
  • Klik onder Property op Trackinginfo > Trackingcode.
  • Je ziet nu een code die lijkt op het fragment op deze afbeelding (XXXXX-Y = property-ID).
  • Schakel de opties voor bijhouden in en klik op Opslaan.
2. Webtrackcode toevoegen aan je website

Kopieer en plak de code in je webpagina. Doe dit vlak voor de afsluitende tag *. Opgelet!

  • Als je website sjablonen gebruikt om pagina's te genereren, voeg je het fragment vlak voor de afsluitende tag in, in het bestand dat het gedeelte bevat.
  • De meeste websites gebruiken één bestand voor veelvoorkomende inhoud. Je hoeft het codefragment dan waarschijnlijk niet op elke pagina van je website te plaatsen.

Goed om te weten: Voor optimale prestaties in alle browsers raden we je aan andere scripts op je website op één van de volgende locaties te plaatsen:

  • vóór het webtrackcode-fragment in het gedeelte van je HTML-PHP-code
  • na zowel het webtrackcode-fragment als alle pagina-inhoud
3. Webtrackcode toevoegen aan je website

 

 

Relevant voor u

Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor u.
Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor u.

Contacteer ons!

Graag hulp of meer uitleg?

Bel ons

Bel ons

Al klant? Stel je vraag via 09 326 90 94.
Klant worden? Bel 0800 66 066.

Bel ons
 
Mail ons

Mail ons

Stel je vraag via cloudsupport@telenetgroup.be.

Mail ons
 
Beheer je diensten

Beheer je diensten

Meld je aan in het
MyCloud controlepaneel.

Beheer je diensten