Telenet.be
 
 
 

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 

Wat te doen bij domain name grabbing?

Domain name grabbing of domeinkaping

Als u rechten kunt doen gelden op een domeinnaam die “ten onrechte” door een derde werd gereserveerd, dan kunt u natuurlijk naar de bevoegde rechtbank stappen. Eventueel zal de rechter de derde veroordelen tot teruggave van de betwiste domeinnaam en tot betaling van schadevergoeding.

  1. Om de slachtoffers van cybersquatting een bijkomend wapen te bieden, diende de Minister van Economie een wetsontwerp in over het wederrechtelijk registreren van domeinnamen. Het werd in maart 2003 goedgekeurd door het Parlement en trad in werking in de loop van 2003.
  2. Naast die rechterlijke procedures heeft DNS.be een alternatieve procedure (ADR voor Alternative Dispute Resolution) uitgewerkt om geschillen doeltreffend, snel (op enkele weken) en goedkoop (1.600,00 euro om 1 tot 5 domeinnamen terug te krijgen) te regelen.
  3. Op internationaal niveau werd een eenvormige procedure uitgewerkt voor het oplossen van geschillen over domeinnamen: de Uniform Domain Name Dispute Resolution Policy (UDRP). Via deze procedure worden de flagrante gevallen van misbruik van domeinnamen en cybersquatting behandeld.
 
 

Relevant voor u

Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor u.
Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor u.

Contacteer ons!

Graag hulp of meer uitleg?

Bel ons

Bel ons

Stel uw vraag op 015 33 22 66

Bel ons
 
Mail ons

Mail ons

Stel uw vraag via ons contactformulier

Mail ons
 
Kom langs

Kom langs

Bezoek een business partner

Kom langs