Telenet.be
 
 
 

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 

Wat is een transfer en een trade?

Het verschil is dat bij een transfer de domeineigenaar dezelfde blijft en bij een trade de domeineigenaar wijzigt.

Wat is een transfer?

Een domeinnaam is verbonden aan de domeinnaamhouder (of licentiehouder), niet aan de agent die uw domeinnaam beheert. Dit betekent dat u op elk moment kunt beslissen uw domeinnaam onder te brengen bij een andere agent terwijl de domeineigenaar dezelfde blijft.

Tijdens de transfer blijft de configuratie van uw domeinnaam (o.a. voor website en e-mail) ongewijzigd. Na de transfer kunt u inloggen op onze online controlepaneel MyCloud website om de configuratie te wijzigen (bijvoorbeeld gebruik maken van Telenet nameservers).

De meeste agenten zullen de records van hun nameservers verwijderen zodra ze de melding hebben ontvangen dat het domein niet langer in hun agentuur is ondergebracht.

Het is dus zeer belangrijk om de nameserverwijziging zo snel mogelijk uit te voeren van zodra de transfer voltooid is om zo de continuïteit van de werking van uw domein te garanderen.

Een transfer moet steeds bevestigd worden. Meestal gebeurt dit:

  • met een authorisatiecode (EPP key)
  • door te bevestigen via een link in een e-mail die verstuurd werd door de registry of registrar (vb DNS.be, Ascio.com, ...)
  • of een combinatie van beide.
 
 

Wat is een trade?

Een domeinnaam is verbonden aan een domeinnaamhouder (of licentiehouder). U kunt beslissen na akkoord met een andere partij om de domein over te dragen aan een nieuwe eigenaar of u kunt eigenaar worden van een domeinnaam na akkoord met de huidige eigenaar.

Als u eigenaar wenst te worden van een domeinnaam en u heeft een overeenkomst met de huidige eigenaar kunt u een tradeprocedure starten. Tijdens de aanvraag zal gevraagd worden de nieuwe contactgegevens te voorzien.

Ook een trade moet steeds bevestigd worden. Meestal gebeurt dit:

  • met een authorisatiecode (EPP key die u krijgt van de huidige eigenaar)
  • door te bevestigen via een link in een e-mail die verstuurd werd door de registry of registrar (vb DNS.be, Ascio.com, ...) aan de domeineigenaar
  • of een combinatie van beide.

Opmerking:

Wenst u de officiële eigenaar van een domeinnaam te wijzigen of nieuwe eigenaar te worden van een domein (met akkoord van de huidige eigenaar), dan wordt er altijd een trade opgestart. Ook wanneer het domein al bij Telenet is geregistreerd.

 
 

Relevant voor u

Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor u.
Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor u.

Contacteer ons!

Graag hulp of meer uitleg?

Bel ons

Bel ons

Stel uw vraag op 015 33 22 66

Bel ons
 
Mail ons

Mail ons

Stel uw vraag via ons contactformulier

Mail ons
 
Kom langs

Kom langs

Bezoek een business partner

Kom langs