Alles over mijn Telenet Powerline-adapter
Telenet.be
 
 
 

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
Alles over mijn Telenet Powerline-adapter

Wat is een Telenet Powerline-adapter?

Een Wifi Powerline-adapter is een draadloos internet bijstation. De Wifi Powerline-adapter (Comtrend PG9072-TN) heeft The Good Flow. Hij is  eenvoudig in gebruik en makkelijk te verplaatsen. Gewoon inpluggen in een stopcontact en u bent vlot verbonden. De Wifi Powerline-adapter vormt ook automatisch één wifi-netwerk met uw modem zodat u met al uw wifi-toestellen altijd gemakkelijk connectie maakt.

Wanneer gebruikt u het?

Wanneer het bereik van het wifi-signaal van uw hoofdstation onvoldoende is in bepaalde ruimtes van uw zaak en u geen verbinding via UTP-kabel heeft.

Hoe werkt het?

De Wifi Powerline-adapter werkt zoals de normale Powerline-adapter: het gebruikt uw elektriciteitsnetwerk om een internetverbinding met uw modem te maken. Het verschil is dat de Wifi Powerline-adapter een wifi-zender en -ontvanger aan boord heeft. Zo creëert u extra wifi-dekking in de ruimte(s) waar u de Wifi Powerline in het stopcontact steekt.

U heeft minstens 2 adapters nodig: een gewone Powerline-adapter en een Wifi Powerline-adapter. De Wifi Powerline-adapter werkt enkel samen met het type Powerline-adapter PG9073-TN. Uw Powerline-adapter verbindt u permanent met uw modem (uw hoofdstation) en uw Wifi Powerline-adapter gebruikt u om uw toestellen draadloos te verbinden. U kunt uw Wifi Powerline-adapter gemakkelijk van stopcontact veranderen, zodat u wifi-dekking heeftt daar waar u het op dat moment nodig heeft. U kunt uw wifi-netwerk ook verder uitbreiden met extra Wifi Powerline-adapters.
 

Voorbeeld van een Powerline-adapter (type PG9073-TN en PG9042S)  

Voordeel

 •  Extra wifi-dekking
 • Makkelijk te verplaatsen
 • Klein en handig ( u heeft geen kabels meer nodig)
 • De wifi-standaard is nieuwer dan die van het access point en laat hogere snelheden toe

Nadeel

 • De snelheid tussen uw modem en Wifi Powerline is afhankelijk van de kwaliteit van uw elektriciteitsnetwerk.
 • U kunt maar 1 apparaat via UTP-kabel aansluiten

Tip

De Wifi Powerline-adapter neemt automatisch de naam en het wachtwoord over van uw wireless modem. Zo kunnen uw toestellen altijd zelf de beste wifi-bron kiezen om mee te verbinden. Als u dat niet wenst kunt u dat wijzigen in Mijn Telenet.

 
 

Wifi instellen voor Telenet Wifi Powerline-adapter?

U kunt uw Wifi Powerline-adapter zelf instellen en beheren in Mijn Telenet.

Wat kan ik bekijken?

Bij elk Telenet Internet bijstations kunt u uw MAC ID en laatst gezien aflezen. U kunt ook bekijken welke toestellen verbonden zijn met uw Internet bijstation (access point, Powerline-adapter of Wifi Powerline-adapter).

Wat kan ik instellen?

Bij een Telenet Access Point of Wifi Powerline-adapter kunt u ook Signaal, Beveiliging en WPS aanpassen. Die instellingen zijn standaard optimaal ingesteld. U hoeft ze dus niet aan te passen.

 

Wil u ze toch aanpassen?

Signaal, Beveiliging en WPS aanpassen

 
 

Wifi-gegevens voor Telenet Wifi Powerline-adapter

Uw Wifi Powerline-adapter neemt automatisch de naam en het wachtwoord over van uw wireless modem. Zo kunnen uw toestellen altijd zelf de beste wifi-bron kiezen om mee te verbinden. Uw huidige wifi-instellingen kunt u terugvinden in Mijn Telenet.
Als  u een apart wifi-netwerk wenst voor uw Wifi Powerline-adapter kunt u dat aanpassen in Mijn Telenet.

 
 

Goed om te weten

Ziet u een wifi-netwerk dat begint met “telenet-ap-“?

 • Dan heeft uw Wifi Powerline-adapter de instellingen van uw modem niet automatisch overgenomen. Mogelijks staat “één wifi-netwerk” uit in Mijn Telenet, of heeft u een Telenet-modem van een oudere generatie of een Telenet- modem zonder wifi. U kunt het wifi-netwerk en -wachtwoord terugvinden op de sticker van uw Wifi Powerline-adapter:
 • SSID = naam van uw wifi-netwerk. Die begint altijd met 'telenet-ap- 
 • Netwerksleutel = wachtwoord van uw wifi-netwerk
   
 
 

Zelf aan de slag?

De Telenet Powerline-adapters  zijn verkrijgbaar in alle Telenet Centers .

Selecteer de filter: Telenet-toestel afhalen om zelf te installeren. Vraag altijd specifiek naar Telenet-toestellen met het Telenet-logo.

 
 

Relevant voor u

Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor u.
Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor u.

Contacteer ons!

Graag hulp of meer uitleg?

Bel ons

Bel ons

Stel uw vraag op 015 33 22 66

Bel ons
 
Mail ons

Mail ons

Stel uw vraag via ons contactformulier

Mail ons
 
Kom langs

Kom langs

Bezoek een business partner

Kom langs