Telenet.be

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 

Wat beïnvloedt mijn mobiele ontvangst?

Eerst even dit

Een goed mobiel bereik is uiteraard afhankelijk van het netwerk. Maar er zijn ook andere zaken die uw verbinding beïnvloeden.

 
 

Bereik van een zendmast

Iedereen heeft het al eens meegemaakt: u bent aan het bellen en opeens valt uw verbinding weg.

Hoe komt dat? Om verbinding te maken, moet u binnen het bereik van een zendmast zijn. Wanneer u mobiel belt en u verplaatst, schakelt u over van zendmast naar zendmast. Gaat die overschakeling naar de andere zendmast niet goed, of is die andere zendmast al ‘vol’? Dan wordt uw oproep verbroken.

Wat doen we?

We vergroten het bereik van de bestaande zendmasten. Zo kunt u ook verbinding maken als u iets verder van de zendmast bent. We werken er nu aan!

En wat als in een bepaald gebied geen netwerk is? We zouden dan een nieuwe zendmast kunnen plaatsen. Maar die staat er niet in 1-2-3! Een nieuwe zendmast plaatsen is een grote investering en er zijn strikte regels en beperkingen voor. Nieuwe zendmasten komen er dus maar in mondjesmaat bij.

 
 

Druk, druk, druk

In de file? Op een festival? Dan zijn er veel gebruikers in uw buurt en kan het netwerk overbelast geraken. Ook dat heeft een invloed op uw bereik.

Wat doen we?

We zorgen, waar mogelijk, voor extra capaciteit met mobiele zendmasten. Dat doen we bijvoorbeeld bij 100 festivals.

 
 

Binnen of buiten

Buiten heeft u een betere ontvangst dan in een gebouw. Beton, metaal in muren, dikke muren, isolatieplaten met aluminium, … houden straling tegen en kunnen voor minder bereik zorgen. Bent u bijvoorbeeld in een passief huis? Dan zal u zeker merken dat uw bereik minder goed is. 

 
 

Surfen op uw smartphone gaat traag…

Soms kan uw smartphone een versnelling lager gaan. Hij switcht dan automatisch van 4G naar 3G of EDGE.

Wat doen we?

Telenet gebruikt het netwerk van Mobistar. Wist u dat zij continu investeren in het netwerk en de kwaliteit ervan? Om u een idee te geven: tussen 2013-2015 investeerde Mobistar € 150 miljoen extra in het netwerk.

Ze verbeterden zowel de zendmasten als het 3G- en 4G-bereik. Daardoor behoort het netwerk nu tot een van de beste in België met een krachtig 2G-, 3G- en 4G-bereik, voor al onze mobiele klanten, zonder meerkost.

 
 

Relevant voor u

Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor u.
Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor u.

Contacteer ons!

Graag hulp of meer uitleg?

Bel ons

Bel ons

Stel uw vraag op 0800 68 000

Bel ons
 
Mail ons

Mail ons

Stel uw vraag via ons contactformulier

Mail ons
 
Kom langs

Kom langs

Bezoek een business partner

Kom langs