Telenet.be
 
 
 

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 

Hoe kan ik een domein of URL forward instellen?

 1. Surf naar de MyCloud website.
 2. Log in met uw Hosting & Cloud gebruikersnaam en wachtwoord.
 3. Klik links op Domeinnamen.
 4. Selecteer de domeinnaam waarvan u de DNS-records wenst aan te passen
 5. Klik op Resource Records en controleer of er al een CNAME-record voor www.uwdomein.be bestaat. Indien dat het geval is moet u deze CNAME eerst verwijderen en de aanpassing bewaren. Klik in de gele balk die bovenaan verschijnt op Activeren.
  Belangrijk: Op het moment dat u de CNAME verwijderd zal uw huidige bestaande website niet meer werken.
 6. Klik op Forwarding. Hier kunt u de URL en/of mailforwarding instellen.
 7. Klik op Bewaren om de instellingen te bevestigen.

Houd er rekening mee dat wanneer u aanpassingen doet aan DNS-records deze eerst door ons intern systeem verwerkt moeten worden. Dat kan enkele minuten tot enkele uren (bij veranderen van DNS*server) duren. Dit is ook afhankelijk van de extensie van uw domeinnaam (.be, .com, .org, .eu, ... )

Voorbeeld

U hebt zonet een eigen domeinnaam “uwdomein.be” geregistreerd. Echter uw website staat gehost bij uw internetprovider. Daarom stelt u best op uw domeinnaam “uwdomein.be” een forward in naar uw website.

a) Van: geef hier eventueel een subdomein in (bijv. testsite). Wanneer u dit veld leeg laat dan wordt uw domein doorgestuurd naar het bestemmingsadres bij uw internetprovider. U kunt de optie "Maak ook een forward aan voor www.domein.xx" uitvinken. In dat geval zal enkel domein.xx gelinkt worden aan de bestemming.

We gaan er hier vanuit dat uw domeinnaam “uwdomein.be” is en dat u het “Van” veld leeg laat en de bovengenoemde optie aanvinkt.

b) Naar: vul het bestemmingsadres in (bijv. u wilt uw domein doorverwijzen naar uw webruimte bij uw internetprovider. Dan geeft u hier het rechtstreekse adres in van de webruimte (bij uw provider).

We gaan er in dit voorbeeld vanuit dat uw bestemmingsadres http://www.forward.be is.

 

U krijgt het volgende resultaat:

http://www.uwdomein.be => http://www.forward.be

http://uwdomein.be => http://www.forward.be

 

Tip: maak geen forward aan met “www” in. “www” wordt automatisch aangemaakt als u de optie "Maak ook een forward aan voor www.domein.xx" selecteert. In dat geval verkrijgt u de volgende twee webadressen:

 

http://www.uwdomein.be en http://www.www.uwdomein.be

c) Type: U hebt de keuze uit twee soorten forwarding: "Frame" of "Direct". Wanneer u voor "Frame" kiest, zult u altijd het originele domein zien waarvoor de forwarding is ingesteld. Wanneer u hier kiest voor "Direct" dan zult u het echte adres zien van de website.

Bijv: stel dat u een forward instelt op uw domein “uwdomein.be” naar uw bestaande website met het adres “forward.be”. Kiest u voor:

 • "Frame": in de adresbalk van de browser staat altijd het adres www.uwdomein.be.
 • "Direct": in de adresbalk zal u het adres www.uwdomein.be zien veranderen naar www.forward.be.

Opgelet: Bij weergave in een frame is het mogelijk dat sommige scripts op de site niet of verkeerd werken.

U hebt ook nog 3 optionele velden: Titel website, Beschrijving en Sleutelwoorden. We raden aan Titel en Beschrijving zeker in te vullen.

 • Titel: Geef de titel van uw site in. De titel wordt weergegeven bovenaan in uw browservenster en in de resultaten van zoekmotoren.
 • Beschrijving: Wanneer uw site is geïndexeerd door een zoekmachine is het belangrijk dat deze zo hoog mogelijk in de zoekresultaten terechtkomt. U kunt dit zelf beïnvloeden door de site en pagina's een goede titel te geven en door het opnemen van een korte beschrijving.

d) Redirect Type:

 • 301 redirect (Moved Permanently): “301” staat voor de status die u meegeeft aan de pagina - [de bekendste hiervan is 404 – wat betekent dat de pagina niet gevonden is]. Een 301 redirect is een manier om aan een zoekmachine of browser aan te geven dat de pagina die bezocht wordt permanent is verplaatst naar een ander adres.

  Wat doet Google met een 301 redirect?
  Als een pagina is verhuisd, wilt u dit graag aan Google (of een andere zoekmachine) melden. Door een 301 redirect te gebruiken wordt de ranking die uw oude pagina had, overgedragen op de nieuwe pagina! Inkomende links zullen eveneens worden overgezet naar de nieuwe site en zoekmachines zullen de inhoud van de website ook beter indexeren.

 • 302 redirect (Found): De tijdelijke redirect wordt ook wel een 302 redirect genoemd. Het betreft hier een tijdelijke verwijzing, bijvoorbeeld een pagina met een melding dat de website under construction is.

  Wat doet Google met een 302 redirect?
  Een 302 redirect kan zeer grote gevolgen hebben voor zoekmachine optimalisatie. Zo zijn er talloze voorbeelden van sites en pagina’s die totaal niet vindbaar waren in Google door het gebruik van 302’s. Dit aangezien de zoekmachine de boodschap krijgt dat een pagina weliswaar verhuisd is, maar nog niet verwijderd mag worden. De zoekmachines laten dan de oude pagina staan en indexeren in principe niet de nieuwe pagina. Voor zoekmachine optimalisatie is een 301 redirect dus een betere optie. De zoekmachine krijgt bij een 301 de opdracht de oude pagina te verwijderen en de nieuwe te indexeren.

 • 307 temporary redirect is de opvolger van de 302 en werd geïntroduceerd bij de release van HTTP/1.1. Dit betekent dat vorige versies van HTTP/1.1 moeilijkheden kunnen hebben met een 307 redirect.
 
 

Relevant voor u

Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor u.
Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor u.

Contacteer ons!

Graag hulp of meer uitleg?

Bel ons

Bel ons

Stel uw vraag op 015 33 22 66

Bel ons
 
Mail ons

Mail ons

Stel uw vraag via ons contactformulier

Mail ons
 
Kom langs

Kom langs

Bezoek een business partner

Kom langs