Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 

Handige weetjes over je domiciliëring

Heb je je aanvraag voor een nieuwe domiciliëring gedaan of je bestaande domiciliëring aangepast?

Dan gaan wij aan de slag

We brengen dit binnen maximaal 2 werkdagen met je bank in orde. Als we je e-mailadres hebben, krijg je van ons een bevestigingsmail zodra je (nieuwe) domiciliëring actief is. Daarin staat de datum van je eerste factuur via domiciliëring en vind je je domiciliëringsmandaat (pdf in bijlage). De mandaatreferentie op je factuur is het vroegere domiciliëringsnummer.

{{lineValue}}

Krijg je je eerstvolgende factuur enkele dagen na het aanvragen van je domiciliëring? Dan is het mogelijk dat je nog één keer via overschrijving betaalt. Op je factuur staat duidelijk aangegeven of je al via domiciliëring betaalt of toch nog een laatste keer via overschrijving. Je ziet dit ook in je facturenoverzicht in Mijn Telenet.

Wat als...

ik wil betalen via bestendige opdracht?

Bij een bestendige of doorlopende opdracht geef je de bank een vast bedrag per maand om je Telenet-facturen te betalen. Dat is dus niet hetzelfde als een domiciliëring.

 

In de praktijk varieert het bedrag van je factuur (soms) afhankelijk van je maandelijks verbruik. Daarom raden wij een bestendige opdracht niet aan.

 

Toch graag automatisch betalen? Neem een domiciliëring.

 

ik wil betalen via een andere rekening?

Verander je van bank of rekeningnummer? Pas je domiciliëring dan zo snel mogelijk aan*. Wij activeren dan binnen 2 werkdagen een nieuwe domiciliëring en zetten je vorige automatisch stop.

 

Hou je eerstvolgende factuur goed in de gaten want daarop is duidelijk aangegeven hoe je die betaalt. Betaal indien nodig nog een laatste keer via overschrijving.

 

*Doe je dit niet, vragen wij het bedrag nog op bij je oude bank/rekeningnummer. Als de betaling mislukt riskeer je een herinneringskost.

 

ik de datum van domiciliëring wil kiezen?

De dag waarop wij het bedrag van je factuur opvragen bij je bank kan je niet zelf kiezen. Dat hangt af van de dag waarop je factuur wordt opgemaakt.

 

het bedrag van mijn rekening ging, maar mijn factuur nog niet betaald werd volgens Mijn Telenet?

Op je factuur vermelden we altijd wanneer we het bedrag van je factuur opvragen bij je bank. Het geld gaat dan van je rekening maar meestal wordt je betaling pas verwerkt rond de vervaldag van je factuur.

Het kan dus zijn dat het geld wel al van je rekening is, maar je factuur nog niet als betaald verschijnt in je facturenoverzicht in Mijn Telenet. Maak je hier geen zorgen over.

 

ik een nieuw abonnement of extra dienst neem?

Betaal je al Telenet-diensten met een domiciliëring en neem je een nieuw abonnement of extra dienst? Dan heb je 2 keuzes:

  • Je kan je nieuwe abonnement met dezelfde domiciliëring betalen. Vraag onze medewerker dan om je nieuwe dienst te registreren op het accountnummer waar je domiciliering al actief op is.
  • Of je kan je nieuwe abonnement met een andere domiciliëring of per overschrijving betalen. Vraag onze medewerker dan om je nieuwe dienst te registreren op een ander accountnummer, en vraag hier indien gewenst een nieuwe domiciliëring voor aan.
 

Vragen?

Heb je een vraag over je domiciliëring? Stel ze meteen via WhatsApp en we helpen je zo snel mogelijk.

Je domiciliëring aanvragen, aanpassen of stopzetten

Domiciliëring geweigerd. Wat nu?

Relevant voor u

Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor u.
Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor u.

Contacteer ons!

Graag hulp of meer uitleg?

WhatsApp

WhatsApp

Stel je vraag via WhatsApp.

WhatsApp
 
Mail ons

Mail ons

Stel uw vraag via ons contactformulier

Mail ons
 
Kom langs

Kom langs

Bezoek een business partner

Kom langs