Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 

Aan de slag met je Windows webhosting pakket

Het Windows webhosting pakket van Telenet Business biedt voldoende opslag- en back-upruimte voor je succesvol webproject. De Windows webhosting draait op IIS8 (op Windows Server 2012) en is beschermd door de meest recente hardware firewalls. Zo genieten je data en website van een maximale bescherming en beschikbaarheid.

{{lineValue}}

Onze systeembeheerders zorgen voor de nodige (veiligheids)updates op de servers. Jij bent wel zelf verantwoordelijk voor het updaten van je website en eventuele componenten, plugins,…

Je webhosting pakket beheren

Via het MyCloud online controlepaneel beheer jij je webhosting pakket makkelijk zelf.

Ga naar het MyCloud controlepaneel en meld je aan met je Telenet-login en wachtwoord. Klik daarna op Shared Hosting in het linkermenu en selecteer IIS8 Website. 

 
 

Je komt nu terecht in het overzichtsscherm van je huidig webhosting pakket. We overlopen de verschillende actieknoppen onderaan.

FTP Gebruikers

Hier beheer je de FTP-gebruikers. Je kan extra gebruikers toevoegen en wachtwoorden van gebruikers aanpassen. Als je nog geen wachtwoord instelde voor de toegang tot je webruimte via FTP, krijg je hiervoor een melding.

Application Pool

Stel hier de toegangsrechten in en kies welke versie van .NET frameworks je wil gebruiken. Wordt je website plots niet meer weergegeven? Controleer hier dan even de status van de ‘application pool’. Je kan die hier ook herstarten als dat nodig is. 

Beheer gekoppelde domeinen

Voeg hier de domeinnaam (of domeinnamen) toe die je wil koppelen aan je webhosting pakket. Je vindt hier ook de rechtstreekse url om je website te controleren vooraleer je een extra domeinnaam koppelt. Die url bestaat uit je domeinnaam en de naam van de hostingserver (vb.: domeinnaam.hostedwebfarm.be).

 

Goed om te weten: Als je bij de aankoop van je webhosting pakket al een domeinnaam doorgaf, zal die automatisch al gekoppeld zijn aan dat pakket. 

Database gebruikers

Hier vind je alle gegevens als je een database wil hosten: de server, naam van de database en gebruikersnaam (en kan je een wachtwoord aanmaken). Die gegevens heb je nodig om een connectiestring te maken die je dan in de webcode van je website schrijft om je database aan te spreken.

Hoe? Zo!

Domeinnaam instellen

Zodra je website klaar is moet je de DNS-instellingen van je domeinnaam aanpassen zodat die correct verwijzen naar je nieuwe website. Heb je een domeinnaam via Telenet Business? Dan pas je de instellingen aan via MyCloud. Je vindt de nodige informatie via MyCloud > Shared Hosting > [je webhosting pakket] > Beheer gekoppelde domeinen. Selecteer een domeinnaam en je ziet de nodige name server records.

  • De status ‘actief’ betekent dat het domein al is gekoppeld.
  • De status ‘ontbrekend’ betekent dat je de records nog moet toevoegen aan de DNS-instellingen van je domeinnaam.

 

Opgelet! Het kan tot 24 uur duren vooraleer je aangepaste DNS-instellingen actief staan.

.NET framework trust level instellen

Standaard voorzien wij alle webapplicaties van een aangepast ‘medium’ beveiligingsniveau. Via het web.config configuratiebestand van je webapplicatie(s), kan je het beveiligingsniveau zelf instellen. Je kan kiezen uit: Full – High – Medium – Low – Minimal.
Voeg onderstaande code toe aan je configuratiebestand.

<configuration>
     <system.web>
          <trust level="Full" />
     </system.web>
</configuration>

Opgelet!

  • Kies je voor ‘Full’ dan betekent dit geen toegang tot: Eventlogs – Service Manager – Scheduled tasks – Performance Counters – WMI providers – andere delen op de harde schijf (enkel toegang tot de eigen webfolder).
  • ‘Medium’ kan hinder veroorzaken als je gebruik wil maken van nieuwe/moderne webtechnologieën, zoals MVC, AJAXControlToolkit of CMS-pakketten NopCommerce, Umbraco, etc. In dat geval kan je het vertrouwensniveau best overschrijven en zelf bepalen welke policy er moet toegewezen worden aan je webapplicatie.

E-mails versturen via de webhosting server

Om e-mails te versturen (vb.: via een contactformulier), moet je volgende gegevens instellen:

  • SMTP-server: mailout-02.mx.hostbasket.com 
  • Poort 25
  • Geen authenticatie
 

Nog een vraag in verband met je website?
Bekijk dan eens onze veelgestelde vragen.

Relevant voor u

Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor u.
Momenteel zijn er geen persoonlijke aanbevelingen voor u.

Contacteer ons!

Graag hulp of meer uitleg?

Bel ons

Bel ons

Al klant? Stel je vraag via 09 326 90 94.
Klant worden? Bel 0800 66 066.

Bel ons
 
Mail ons

Mail ons

Stel je vraag via cloudsupport@telenetgroup.be.

Mail ons
 
Beheer je diensten

Beheer je diensten

Meld je aan in het
MyCloud controlepaneel.

Beheer je diensten