Telenet.be
 
 
 

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Zo maakt u een nieuwe website.
5 trends in webdesign.

 
 
 
 

Geen idee hoe uw nieuwe website er moet uitzien? Twijfelt u over het ontwerp van uw webdesigner? Dit zijn de nieuwste trends in webdesign.

Trend 1. Content staat centraal

Modern design stelt content centraal. Mensen bezoeken websites om iets te leren, informatie te verzamelen, een antwoord te vinden op hun vragen.

Toch zijn de teksten niet lang. Wel kernachtig neergeschreven in pagina's die rust en overzicht brengen. Met veel ruimte rond woorden en beelden.

Trend 2. Opdelen in kleine blokken

Het kleine scherm van onze smartphone, of zelfs smartwatch, bepaalt steeds meer het design. Content en beeld worden over blokken verdeeld. Deze blokken passen zich aan de schermgrootte aan, verschuiven van plaats en zijn schermvullend.

Trend 3. Grote gekleurde letters

Letters zijn groot en vet. Wat heerlijk is in combinatie met een minimalistisch design voor de rest van de pagina's.

Letters mogen in kleur. Er sluipen trouwens steeds fijnere kleuren in websites. De harde kleuren worden verdrongen door zachte, verschillende bij elkaar horende tinten die soms in elkaar overvloeien zoals in het logo en de communicatie van Instagram.

Trend 4. Scrollen door de site

Klikken wordt scrollen omdat de pagina's steeds vaker onder elkaar geplaatst worden. Een one-pager is hiervoor het eenvoudigste concept, leest u ook in Super simpel een eigen website maken.

Complexer kan het met parallax scrolling, waarbij afbeeldingen en andere lagen op verschillende snelheden over elkaar heen rollen.

Trend 5. Video als achtergrond

Foto's worden video's, bewegende illustraties of gif's. Deze filmpjes herhalen zich voortdurend, én plezieren uw bezoekers meer dan foto's… op voorwaarde dat de audio af staat.

Hoe een webbureau als Wijs deze trends invult? Lees het in Trends in webdesign 2017.

Bekijk ook

 • Wat als uw internetverbinding uitvalt? 5 tips

  Help! Uw zaak valt zonder internet. Met deze tips werkt u toch lustig verder.

  lees meer
 • Nieuw! Verras uzelf met een vakantie

  U houdt een heel jaar de touwtjes stevig in handen? Dan mag u ze op vakantie wel even lossen. Gun uzelf de verrassing van een blind holiday! Een wat?

  lees meer
 • 4 onmisbare elementen die uw Facebook-advertentie succesvol maken

  Marketingspecialist Hubspot vond dé elementen die cruciaal zijn om veel clicks te genereren.

  lees meer