Telenet.be
 
 
 

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Werk langer met MacBook zonder stopcontact

 
 
 
 

Met een MacBook werkt u al snel een werkdag zonder dat het toestel aan de stekker moet. Daalt de kracht van de batterij toch te snel? Onze tips.

3 Apple-toestellen domineren de top-5 van laptops met de langste batterijduur. En dan kan het nog beter.

 

Zo verlengt u eenvoudig de batterijduur van uw MacBook:

Software updaten

Update de software van uw toestel. Apple brengt regelmatig updates uit die uw MacBook zuiniger laten werken. Via de energiespaarstand in de instellingen vinkt u de optie om het beeldscherm en harddisk na een bepaalde tijd uit te zetten aan.

Extra's uitzetten

Zet ongebruikte features zoals geluid, WiFi en Bluetooth uit wanneer u ze niet nodig hebt. Steekt er nog een cd of dvd in uw toestel? Hebt u extra's als harde schijf, muis, 4G-modem ingeplugd? Koppel alles af en haal de cd er uit. Ook zware grafische programma's, video-apps en games die u niet gebruikt, zet u stop. Check in de activiteitenweergave welke apps en lopende processen het meeste energie verbruiken.

In het zwart werken

Verlaag de helderheid van uw scherm. Of een laatste, weinig bekend trucje? Activeer de toegankelijkheidsopties via de toetscombinatie cmd⌘ + option⌥ + F5. Selecteer vervolgens de optie 'Keer beeldschermkleuren om'. Het is even wennen, maar zwarte pixels verbruiken nu eenmaal minder energie dan witte. U werkt meteen een tijdje langer… in het zwart.

En het belangrijkste advies voor niet Mac-gebruikers? Profiteer van acties om uw pc te vervangen door een Mac. Wie bijvoorbeeld nu WIGO Business-klant wordt, geniet van 25% korting op MacBook Air 13".

Bekijk ook

 • Een eigen website. Waarom nog?

  Hoort u bij de 19% bedrijven zonder website, maar met aanwezigheid op sociale media? Deze 5 troeven doen u toch voor een website kiezen.

  lees meer
 • Wat als traag internet niet bestond?

  Huh, nu al Valentijn? Moest alles zo snel gaan als het snelste internet, dan zou het inderdaad al Valentijn zijn! Wat betekent het snelste internet voor u?

  lees meer
 • Virtual reality is hot… Wat kan u ermee?

  Gebruikt u al virtual reality in uw marketingacties?

  lees meer