Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Wat u moet weten over de drie nieuwe iPhones

 
 
 
 

Op dinsdag 12 september stelde Apple CEO Tim Cook de nieuwste snufjes voor in het Steve Jobs Theater in Cupertino. Belangrijkste nieuwigheden zijn de iPhone 8, 8 Plus en iPhone X.

iPhone 8 & 8 Plus

No strings attached

Exact tien jaar geleden stelde Steve Jobs de eerste - revolutionaire - iPhone voor. Vandaag zitten we al aan nummer 8. Een nieuwe generatie die - vergeleken met zijn voorgangers - achteraan vervaardigd werd uit glas. Niet omdat het er toevallig beter uit ziet, wel omdat de glazen achterkant het mogelijk maakt de iPhone 8 draadloos op te laden. Opladen met de kabel blijft trouwens gewoon mogelijk.

True colors

De schermen van de iPhone 8 en 8 Plus zijn respectievelijk 4,7” en 5,5” groot. De resolutie blijft onveranderd, maar de schermen krijgen wel de true tone functionaliteit van de iPads. True Tone-technologie stemt de kleuren automatisch af op het omgevingslicht. Zo kunt u alles veel beter zien, waar u ook bent, en in een aangename sfeer.

What you see is what you get, and more

De interne chips van de nieuwe iPhones kregen een stevige update waardoor ze sneller werken, meer taken tegelijkertijd kunnen uitvoeren en voor het eerst gebouwd zijn voor Augmented Reality. Dat wil zeggen dat we fictie kunnen toevoegen aan de realiteit. Denk bijvoorbeeld aan Pokémon Go. Binnenkort kijkt u dus met andere ogen naar de wereld.

Action and cut

Apple heeft de camera lichtjes verbeterd ten opzichte van de iPhone 7. Het blijft weliswaar dezelfde f/ 1.8-lens en f/2.8-lens, maar de autofocus is sneller bij minder licht en de nieuwe toestellen kunnen in 4K filmen. De iPhone 8 heeft 1 camera, de 8 Plus beschikt zelfs over het dubbele.

De iPhone 8 is beschikbaar vanaf € 809 voor de 64GB-variant. De topversie, de iPhone 8 Plus met 256GB kost u € 1.089.

iPhone X, het nieuwste topmodel

Face iD

Ter ere van de tiende verjaardag van de iPhone stelde Apple ook de iPhone X voor, het nieuwe vlaggenschip van het gamma en de eerste iPhone met een Oledscherm. Dit toestel is één en al scherm, op de camera na die gebruikt kan worden voor gezichtsherkenning, ook wel Face ID genoemd. Deze gezichtsherkenning zorgt er ook voor dat er geen vingerscanfunctionaliteit meer in de iPhone X zit. Ook de home-button is verdwenen. Naar het startscherm gaan doet u door te swipen van onder naar boven.

Animojo

De camera vooraan heeft een resolutie van 7 megapixel. Die is er niet enkel voor de gezichtsherkenning, maar ook voor het maken van Animojo, geanimeerde emoticons op basis van uw gezichtsuitdrukking. Dat gaat interessant worden.

Charge less, play more

De batterijduur van de iPhone X gaat twee uur langer mee dan die van de iPhone 7. Bovendien zou ook het opladen een pak sneller gaan (50% op 30 minuten).

 

De iPhone X is vanaf 3 november te koop in België. Voor de 64GB-variant legt u € 1.159 op tafel, de 256GB-variant kost u € 1.329. De toekomst heeft zijn prijs.


Bekijk ook

 • Ondernemers bereikten samen 5,7 miljoen klanten.

  In december zetteTelenet Business 200 ondernemers gratis in de kijker met de actie

  lees meer
 • REDIRECT - Mis deze 6 IT-trends voor zelfstandigen en kleine ondernemers niet in 2018

  De evoluties op het vlak van IT gaan ook in 2018 razendsnel. Welke IT-trends mag u niet missen dit jaar?

  lees meer
 • 5 voordelen van digitaal factureren

  Stuurt u nog facturen per post naar uw klanten? Dit kan efficiënter.

  lees meer