Telenet.be

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Vijf tips voor IT continuity

Wat als uw internetverbinding uitvalt

Een internetonderbreking leidt bij de meeste bedrijven tot aanzienlijke kosten en inkomstenverlies. Bij een derde van de bedrijven kunnen medewerkers hun activiteiten niet voortzetten, één op tien spreekt zelfs van rampzalige gevolgen voor de verkoop en de service naar klanten. Wij geven vijf tips die ervoor zorgen dat het niet zover komt.

De meeste Belgische ondernemingen zien hun internet- en dataverbinding als bedrijfskritisch. Toch hebben 6 op 10 bedrijven geen back-uplijn om problemen op te vangen. Jurgen Lasseel, Product Manager data en internet bij Telenet Business, geeft u vijf tips voor IT continuity.

1. Bereken de impact op uw bedrijf

De kosten die met een onderbreking gepaard gaan en het eventuele inkomstenverlies zijn meestal relatief eenvoudig in te schatten. Ga na wat het u kost als uw personeel één uur niet kan werken of wat de financiële gevolgen zijn als u één uur niets kan verkopen of geen service kan leveren. Vergelijk die kosten vervolgens met de investeringen in een extra, redundante connectie.

2. Kies de juiste technologie

De beschikbaarheid van uw connectiviteit stijgt sterk als u naast uw hoofdverbinding een back-upverbinding voorziet. Bij glasvezelverbindingen zijn verschillende soorten redundanties mogelijk, maar u kan evengoed twee technologieën combineren. Glasvezel met een back-up via coax of coax met een back-up via het mobiele netwerk (4G). Twee technologieën combineren biedt u het voordeel dat ze los staan van elkaar, waardoor problemen met de ene technologie geen problemen met de andere kunnen veroorzaken.

Naast maatwerk op vlak van redundantie, biedt Telenet met Corporate Fibernet ook internet met een inbegrepen back-up aan.

 

- Jurgen Lasseel

 
 

3. Bepaal de performantie die u nodig hebt

Veel bedrijven kiezen om financiële redenen voor een back-up die minder performant is dan hun hoofdverbinding. Als u de impact van een mogelijke onderbreking berekent (zie punt 1), komt u misschien tot de conclusie dat u nood hebt aan een performantere back-up verbinding. Beschikt u reeds over glasvezel dan biedt een back-up via glasvezel u dezelfde bandbreedte. Hebt u andere noden, dan biedt een back-up via coax of 4G u een waardig alternatief aan een interessante prijs.

4. Gebruik redundante hardware

Voor maximale bedrijfszekerheid opteert u op uw netwerk best voor dubbele routers, één voor de hoofdverbinding en één voor de back-up verbinding, ook al veroorzaken deze apparaten zelden problemen. Zodoende is uw onderneming maximaal beschermd tegen internet onderbrekingen.

5. Controleer of u een Service Level Agreement hebt

Operatoren leveren connectiviteit vaak, maar niet altijd, met een Service Level Agreement (SLA). Die bevat bepalingen over de minimale beschikbaarheid, de hersteltijden en de bandbreedte van uw verbinding. Ga na of uw onderneming een SLA heeft, of die voldoet aan uw noden en of uw operator de SLA kan waarmaken.

 
 

Inspiratie

 • Veilinghuis Bernaerts

  "Zonder internet bestaan we niet." Snel internet met een goede uploadsnelheid is alles voor het veilinghuis. Telenet-partner Optitech stelde voor om internet met telefonie te bundelen in één pakket.

  lees meer
 • DEKRA

  “ Stabiliteit en redundantie zijn voor ons cruciaal, zonder internet zijn 50 van onze mensen werkloos. ”

  lees meer
 • Alberts Smoothie Station mixt smoothies op maat

  De Antwerpse start-up Alberts ontwikkelde de eerste slimme smoothie-automaat ter wereld. Ontdek hoe de robot gebruik maakt van het Internet of Things.

  lees meer
 
 
 
 
 
data-overlay-scroll-enable="false"