Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Uw festivaltoilet kan sms'en! Echt?

 
 
 
 

U verzendt sms'jes vanop het festivalterrein, Whatsappt en neemt selfies. Maar wist u dat het toilet waar u net op ging ook kan sms'en? Ondernemers Sim en Koen maken hun festivaltoiletten steeds digitaler.

Wat hebben de wereldberoemde artiesten als David Guetta, Robbie Williams, Foo Fighters en Mick Jagger gemeen met u, de festivalbezoeker?

Vroeg of laat belandt iedereen op een toilet van GSV Verhuur. De zaakvoerders van deze firma uit Arendonk, Sim Helsen (38) en Koen Vervecken (37), zorgen nu al tien jaar voor toiletten en urinoirs op zo goed als alle Belgische festivals. En dat doen ze op een hoogtechnologische wijze.

Jullie toiletten versturen sms-berichten?

Sim Helsen: "Dat klopt. Niet alleen zijn de toiletten vandaag luxueuzer dan ooit, onze vacuümtoiletten communiceren ook. Elke module van 60 potten wordt gemonitord door een computer. Deze heeft een simkaart van BASE aan boord. Hierdoor verzenden onze toiletten een sms bij problemen, bijvoorbeeld, wanneer de klep open blijft staan of de WC een half uur niet gebruikt werd. Ze registreren wanneer er naar het toilet wordt gegaan. Deze data verzamelen we in statistieken waarmee een organisator zijn planning en de plaatsing van toiletten kan verbeteren."

Hoe belanden jonge ondernemers in deze business?

Sim Helsen: "Ik werkte bij de CM en organiseerde het festival Arendonk Zingt, en chiroactiviteiten. In het jeugdhuis smeedde ik plannen met Koen die al bij de vroegere eigenaar van GSV werkte. Ofwel zouden we een café beginnen, ofwel de WC-verhuur overnemen. Voor ons jonge gasten was dat best een risico. Maar we besloten te springen. Vandaag 10 jaar later is de business totaal veranderd. Onze omzet is verdrievoudigd."

Elk festivaljaar innoveren en groeien jullie. Hoe?

Sim Helsen: "De hele evenementensector evolueert enorm. Wie nu naar een festival gaat, verwacht propere toiletten. Een organisator wil dan weer zijn kosten drukken door minder waterverbruik en afvoer. Hiervoor investeren we zelf 500.000 euro per jaar. Zo ontwikkelden we vacuümtoiletten die 80% minder water verbruiken. De pompen en toiletpotten kochten we in Noorwegen. Het geheel lassen en bouwen wij en onze 9 vaste personeelsleden zelf tijdens kalmere wintermaanden. Ook het computersysteem dat alles monitort, installeren we zelf. Dit is uniek in de sector."

Bekijk ook

 • Ondernemers bereikten samen 5,7 miljoen klanten.

  In december zetteTelenet Business 200 ondernemers gratis in de kijker met de actie

  lees meer
 • REDIRECT - Mis deze 6 IT-trends voor zelfstandigen en kleine ondernemers niet in 2018

  De evoluties op het vlak van IT gaan ook in 2018 razendsnel. Welke IT-trends mag u niet missen dit jaar?

  lees meer
 • 5 voordelen van digitaal factureren

  Stuurt u nog facturen per post naar uw klanten? Dit kan efficiënter.

  lees meer