Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Telenet Business helpt zaakvoerders digitaliseren

 
 
 
 

Voor veel zelfstandigen en kmo's is de stap naar digitaal ondernemen een (te) hoge drempel. Ze hebben er geen tijd voor, ze vinden het te duur of ze weten niet hoe te beginnen. Omdat we bij Telenet Business sterk geloven in digitaal ondernemen, lanceren we De Digitale Versnelling: gratis een-op-eensessies waarbij onafhankelijke digitale experts de zaakvoerders gratis tips geven.

De meeste zelfstandigen en kmo's beseffen dat ze moeten digitaliseren om concurrenten voor te blijven, maar ze hebben vaak nog een lange weg af te leggen. Dat blijkt uit een onderzoek* dat GfK in opdracht van Telenet Business uitvoerde. Het onderzoek (bij kmo's met maximaal 20 werknemers) toont aan dat 43 procent geen website heeft, 56 procent geen Facebookpagina en een op de drie zelfs geen van beide. Ook op het vlak van e‑commerce lopen Belgische kmo's achter: 82 procent heeft nog geen webshop.

Digitale experts gaan op pad

Maar liefst 1000 zelfstandigen en kmo's kunnen een gratis bezoek van een onafhankelijke digitale expert aanvragen. Elke expert is specialist in een bepaald vakgebied: van adverteren op sociale media, over een webshop oprichten tot e-mailmarketing. Het is aan de zelfstandigen om te kiezen over welk onderwerp ze willen bijleren. Tijdens een persoonlijk gesprek van zo'n twee uur bij hen in de zaak krijgen ze dan advies op maat rond dat thema. De bedoeling is om daarna zelf gericht verder aan de slag te gaan.

"Bij Telenet geloven we heel sterk in digitaal ondernemen. De digitalisatie heeft tal van voordelen voor zelfstandige ondernemers. Vaak is de stap naar digitaal een te hoge drempel. Daarom lanceren we De Digitale Versnelling in Vlaanderen. We willen ons steentje bijdragen en ondernemers helpen!"

Martine Tempels, Senior Vice President Telenet Business

Geslaagde testfase

Sofie Verheirstraeten van yogasalon Kokoro kreeg in de testfase van het project al een expert over de vloer. Net als 78 procent van de zelfstandigen had ze geen strategie voor haar digitale activiteiten. Sofie: "Ik was wel actief op sociale media, maar volgde gewoon mijn gevoel. Ik was zeker niet slecht bezig – mijn workshops zitten redelijk vol – maar vroeg me wel af of het niet beter kon. Sinds het bezoek van de expert, plan ik mijn berichten op sociale media elke week in en hoef ik dit niet meer tussendoor te doen. Ik adverteer nu ook gericht via Facebook."

"Sinds het bezoek van de expert plan ik mijn berichten op sociale media elke week in en adverteer ik ook gericht via Facebook."

Sofie Verheirstraeten, zaakvoerster yogasalon Kokoro

* Representatief online onderzoek uitgevoerd door Gfk in opdracht van Telenet Business in januari 2017.

Bekijk ook

  • De 9 meest lucratieve extralegale voordelen

    Fiscaalvriendelijke verloningsvormen, hoe voordelig zijn ze écht?

    lees meer
  • Wifi in horeca, wat vinden uitbaters ervan?

    Een sterke Wifi-verbinding en horeca, match made in heaven.

    lees meer