Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

5 planten die overleven op kantoor én winst opleveren

Doordat we met z’n allen steeds meer digitaal werken, komt er ruimte vrij op kantoor. Weg met papieren archieven! Ook grote printers zijn minder nodig. Vul de vrijgekomen plaats met deze 5 mooie planten, want dat is goed voor uw gezondheid en dus ook voor uw zaak.

 
 

Planten fleuren uw zaak op en verspreiden een lentefris gevoel, maar beseft u ook dat ze u extra winst kunnen opleveren? Ze vangen het fijnstof en de vluchtige stoffen van printers op. Dankzij al die extra zuurstof in uw zaak en op kantoor, kunnen u en uw medewerkers zich beter concentreren. Uit een studie van de Universiteit van Exeter blijkt dat werknemers maar liefst een zesde productiever zijn als ze zicht hebben op een kantoorplant.

 

Meer nog: kijken naar al dat groens werkt stressverlagend. Sommige kamerplanten kunnen zelfs voorkomen dat u en uw medewerkers ziek worden. In tijden van griep, verkoudheden en burn-out klinkt dat allicht als muziek in de oren.

 

Wist u bovendien dat deze 5 planten luchtzuiverende planten uiterst gemakkelijk zijn in onderhoud?

Arekapalm: topplant volgens NASA

Palmen zijn indrukwekkende kamerplanten die goed gedijen op kantoor en in winkels. De arekapalm ziet er mooi uit en filtert giftige stoffen uit de lucht. Uit studies van de NASA blijkt dat dit één van de best zuiverende planten is die voorkomt dat u ziek wordt.

Arekaplam, een van de gezonde planten voor op kantoor

Klimop: creatief kantoorscherm

Ook klimop staat op het lijstje van NASA. U kan er alle kanten mee uit, letterlijk en figuurlijk: van muurbeklimmer tot hangplant aan het plafond. Sommigen gebruiken zelfs een kleine klimophaag als kantoorscherm. Het is supergemakkelijk, maar vergeet niet om uw ‘kantoorscherm’ regelmatig water te geven.

De klimop, een van de gezonde planten voor op kantoor

Lepelplant: sierlijke bloemen

Deze kamerplant is ideaal voor wie houdt van witte sierlijke bloemen. Geef hem een mooie plaats geeft in de halfzon en hij zuivert o.a. aceton en benzeen – die typische geur van schoonmaakproducten – uit de lucht. Handig is dat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u teveel water geeft. Deze kleine zuipschuit geeft snel aan dat hij dorst heeft door zijn bladeren te laten hangen.

De lepelplant, een van de gezonde planten voor op kantoor

Rubberplant: insectproof

De rubberplant, een van de gezonde planten voor op kantoor

De rubberplant is een sterke, mooie vetplant die giftige gassen uit de lucht verwijdert. Hij maakt vooral komaf met formaldehyde dat vrijkomt uit spaanplaat, textiel en verf. Deze kamerplant is bovendien zeer goed resistent tegen insecten.

Aloë Vera: diehard plantje

De trendy vetplant met dikke groenblauwe bladeren is niet enkel een plantaardig ingrediënt in shampoos. Aloë Vera past perfect in uw kantoor. De plant overleeft goed, zelfs als u even vergeet water te geven. Hij verkiest halfschaduw tot volle zon.

Aloë Vera, een van de gezonde planten voor op kantoor

Meer Inspiratie

 
 
 
 

3 digitale tips om efficiënt plantjes te kopen en onderhouden

 
 

Inspiratie

 • Olympisch kampioene Heidi Rakels groeit van 0 naar 100 miljoen

  Ex-judoka Heidi Rakels is een succesvolle onderneemster dankzij haar eigen bedrijf GuardSquare. Zij geeft tips die starters zeker moeten weten.

  lees meer
 • Saxofoonmaker Karel Goetghebeur realiseert zijn droom

  Van over de hele wereld zakken saxofonisten af naar conceptstore Adolphe Sax & Cie in Brugge. Nochtans heeft Karel het als starter niet gemakkelijk gehad.

  lees meer
 • Hoe u mensen onbewust beïnvloedt … en doet kopen op uw website

  Deze kleine tips helpen u om e-commerce klanten te beïnvloeden. Ontdek hoe u uw webshop klanten kan doen kopen om uw omzet te verhogen.

  lees meer