Telenet.be

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Mis deze 6 IT-trends voor zelfstandigen en kleine ondernemers niet in 2018

 
 
 
 

De evoluties op het vlak van IT gaan ook in 2018 razendsnel. Welke IT-trends mag u niet missen dit jaar?

Trend 1. Veiligheid en backups

Hackers en grote ransomware-aanvallen halen ook in 2018 geregeld het nieuws. Steeds meer zelfstandigen en kleine ondernemers zetten de stap naar betere beveiliging van hun systemen en data. Een professionele back-up - vaak in de cloud - is hiervan een onderdeel.

Trend 2. Meer zorg voor klantengegevens

2018 wordt hét jaar van GDPR. Vanaf 25 mei kunnen er boetes uitgedeeld worden voor wie de privacywetgeving overtreedt.
“Zelfstandigen die transparant omgaan met de gegevens van hun klanten, ze veilig bewaren en inzetten waarvoor ze verzameld zijn, hoeven geen sancties te vrezen”, zegt specialist Herman Maes in het artikel U overtreedt sneller dan u denkt de GDPR-privacywetgeving. Wat nu?

Trend 3. Online samenwerken

Er zijn intussen tientallen alternatieven voor het doorsturen van documenten via mail. Omdat de nood aan digitaal samenwerken met klanten en binnen teams steeds groter wordt, breekt het tegelijkertijd aan documenten werken via cloudoplossingen als Google Drive, Microsoft OneDrive, Dropbox, Slack, Sharepoint,... definitief door.
Welke tool kiest u?

Trend 4. Cashloos betalen

Nu het betalen via smartphone doorbreekt, komt het cashloos leven eindelijk dichterbij. Maar opgelet. Ook een klassieke betaalterminal in uw winkel is niet meer voldoende. Uw klanten willen betalen met hun smartphone of via een QR-code.
Werkt u B2B? Dan betalen klanten misschien graag rechtstreeks via een link in uw digitale factuur.

Trend 5. Virtual reality flopt

Als kleinere ondernemer komt het er ook op aan om de technologieën die u geen meerwaarde bieden te laten passeren. Nu duiken de eerste signalen op dat Virtual Reality zo’n trend is, bijvoorbeeld volgens de infographic Three small business trends to watch in 2018. De kosten om VR-tools te ontwikkelen blijven hoog en de adaptatie is laag.

Trend 6. Continu handige en nieuwe tools

Waar we wel steeds op kunnen rekenen zijn nieuwe tools om werken en leven voor u en uw klanten gemakkelijker en leuker te maken. Geregeld stellen we u nieuwe en populaire tools voor via deze nieuwsbrief. Test uit wat bij uw bedrijf past.

Volg ons op Facebook en LinkedIn!

Bekijk ook

 • Bel met een glimlach

  Klanten die meteen geholpen worden aan de telefoon, klagen minder en kopen meer. Maar hoe worden uw telefoontjes klantvriendelijker?

  lees meer
 • Ondernemers bereikten samen 5,7 miljoen klanten.

  In december zetteTelenet Business 200 ondernemers gratis in de kijker met de actie

  lees meer
 • 5 voordelen van digitaal factureren

  Stuurt u nog facturen per post naar uw klanten? Dit kan efficiënter.

  lees meer