Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Kent u deze businesslessen van Steve Jobs?

 
 
 
 

Steve Jobs was een van 's werelds meest inspirerende bedrijfsleiders. Ook na zijn dood laten de businesslessen van het Apple-genie u nog groeien. Of waarom 'Steve Jobs' onze filmtip is.

De film Steve Jobs nog niet gezien? Zet u dan snel in de zetel. De film is een aanrader voor wie wil bijleren van mensen die de wereld veranderd hebben.

 

Onthoud al zeker deze 4 opvallende businesslessen uit de film:

Les 1. Ken uzelf als grootste vijand. Steve Jobs komt in de film tot de tragische vaststelling dat hijzelf zijn grootste vijand is. Dreigt dat tikkeltje grootheidswaanzin de visionair recht de dieperik in te leiden? Of is het zijn redding?

Les 2. Mensen houden van schoonheid. Ongelooflijk hoe Apple de productpresentaties tot een show heeft gemaakt. Het publiek is al laaiend enthousiast nog voordat er iets te zien is. En het gaat helemaal uit zijn dak als Steve Jobs het doek wegtrekt en er een doorschijnende computer op het podium staat… die nog eens vriendelijk "Hello" zegt.

Les 3. Geloof in uw eigen gelijk. Voor Jobs was het simpel. De Apple-oprichter had altijd gelijk. Legendarisch en knap verfilmd zijn de discussies met zijn vroegere beste vriend Steve Wozniak. Wie trekt er aan het langste eind? En waarom houdt Jobs toch rekening met de argumenten van zijn publiciteitsagente Joanna Hoffman, sterk gespeeld door Kate Winslet?

Les 4. Bespeel het orkest. Steve Jobs weet maar al te goed wat hem onderscheidt van de techneuten en pioniers die de uitvoerders zijn van de Apple-innovaties. "Muzikanten bespelen hun instrumenten. Ik bespeel het orkest." En is dat niet wat u als bedrijfsleider best doet?

Mix business and pleasure met de film Steve Jobs van Danny Boyle, met acteurs Michael Fassbender, Kate Winslet en Seth Rogen. Nu op PlayMore.

Bekijk ook

 • Ondernemers bereikten samen 5,7 miljoen klanten.

  In december zetteTelenet Business 200 ondernemers gratis in de kijker met de actie

  lees meer
 • REDIRECT - Mis deze 6 IT-trends voor zelfstandigen en kleine ondernemers niet in 2018

  De evoluties op het vlak van IT gaan ook in 2018 razendsnel. Welke IT-trends mag u niet missen dit jaar?

  lees meer
 • 5 voordelen van digitaal factureren

  Stuurt u nog facturen per post naar uw klanten? Dit kan efficiënter.

  lees meer