Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Hoe buitenlandse klanten beter laten betalen

 
 
 
 

Wie klanten in het buitenland heeft, weet dat deze vaak moeilijker betalen dan binnenlandse klanten. Hoe int u toch beter uw facturen? 4 tips.

Tip 1. Factureer correct

Maak vooraf duidelijke afspraken met uw klant, en leef deze zelf na. Sta er bijvoorbeeld op alle facturatiegegevens voor de levering te ontvangen. U controleert ze, en gebruikt ze om te factureren aan het juiste btw-nummer, op het correcte adres en volgens afgesproken tarieven. Geen verrassingen voor uw buitenlandse klant!

Tip 2. Volg uw facturen beter op

Een factuur uitschrijven is één. Maar ze opvolgen is een ander paar mouwen. Veel ondernemers sturen betalingsherinneringen nog niet automatisch uit. Nochtans nemen professionele facturatietools dit opvolgen vlot uit handen. Dit kan zeker ook via mail.

Tip 3. Ken de nieuwe Europese regels

Kent u de drie recente Europese initiatieven die u beter beschermen tegen niet-betalende klanten?

Ze leggen onder meer een maximale betalingstermijn van 30 dagen vast, minimum invorderingskosten van 40 euro. En vereenvoudigen grensoverschrijdende procedures over niet betwiste schuldvorderingen.

In de whitepaper Hoe gaat u om met onbetaalde facturen van buitenlandse klanten van Agentschap Ondernemen leest u alle details.

Tip 4. Bel uw klant op

Persoonlijk bellen en vragen waarom de betaling uitblijft, werkt beter dan meteen grote en agressieve middelen inzetten. Is uw persoonlijke charme uitgespeeld? Dan kan u nog steeds een incassobureau inschakelen.

Wie vaak naar het buitenland belt, kan WIGO Business aanvullen met de optie internationaal bellen.

Bekijk ook

 • Waarom zou u op Facebook adverteren?

  Waarom zou u op Facebook adverteren? En hoe start u ermee? De 5 belangrijkste vragen en antwoorden over adverteren op Facebook.

  lees meer
 • 7 troeven van de nieuwe iPhone 7

  Apple lanceerde deze maand de nieuwe iPhone 7. Wat heeft dit toestel u te bieden? De 7 troeven van de iPhone 7.

  lees meer
 • U wil meer omzet? Verhoog uw internet-snelheid

  Zin om meer omzet te draaien? Hoe sneller uw internet, hoe hoger uw omzet.

  lees meer