Telenet.be
 
 
 

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Het beste mobiele netwerk bouwen, zover staan we

 
 
 
 

Wie bedrijven in heel België de beste connectiviteit wil bieden, kan zich niet beperken tot het vaste netwerk. Daarom investeren we 250 miljoen in ons mobiele netwerk. Zo zijn we helemaal klaar voor het steeds toenemende verbruik van mobiele data. Momenteel zitten we halverwege onze transitie.

Vandaag biedt het BASE-netwerk al uitstekende kwaliteit, zowel voor mobiele spraak als mobiele data. Maar Telenet wil verder gaan en uitgroeien tot dé referentie voor mobiele diensten. Daarom investeren we 250 miljoen euro in het netwerk. De bedoeling is de huidige capaciteit te versterken, de dekking (3G, 4G en 4,5G) te optimaliseren en het netwerk voor te bereiden op de toekomst.

Halverwege de transitie

Momenteel zitten we halverwege onze transitie. Eind juni 2017 waren al 1400 van onze 2800 bestaande gsm-masten geüpgraded. Dat wil zeggen: voorzien van nieuwe zendapparatuur en aangesloten op glasvezel. Van de 800 tot 1000 nieuwe gsm-masten die we tegen 2020 willen bouwen, werden er ondertussen 200 gebouwd. Eind 2017 zou de modernisering dan ook al voor 80% rond moeten zijn.

Klaar voor de toekomst

Met de modernisering van het netwerk zijn we klaar voor het steeds toenemende verbruik van mobiele data. Niet alleen gaat onze dekking (outdoor en deep indoor) erop vooruit, ook de surfsnelheid neemt exponentieel toe. De modernisering stelt ons bovendien in staat om onze 1 miljoen mobiele klanten die momenteel nog het Orange-netwerk gebruiken, vlot te migreren naar ons eigen netwerk.

Bekijk ook

 • U wilt sneller internet? Ontdek wat Speedboost voor u doet

  Natuurlijk mag het altijd sneller. Maar hoe? Hoe geniet u vanaf vandaag van een speedboost?

  lees meer
 • Waarom meteen starten met live video streaming via Facebook, Twitter, YouTube of Instagram

  Facebook Live en live streaming op andere sociale netwerken kan wel eens dé manier zijn om meer fans, ... te oogsten.

  lees meer
 • Met deze 5 marketingtrends van 2018 scoort u ook volgend jaar

  Nooit kon u zo interactief aan marketing doen als in het nieuwe jaar. Grijp uw kans. Speel in op deze 5 marketingtrends van 2018.

  lees meer