Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

3 finalistes strijden om de WOMED Award

Wie wordt Onderneemster van het Jaar?

Opnieuw maken 3 straffe ondernemende vrouwen kans om de Vrouwelijke Onderneemster van het Jaar te worden. Hieronder ontdekt u de inspirerende verhalen achter elk van de WOMED Award-finalistes. Voor wie supportert u?

 
 

Mieke Frijters staat met haar ‘botten’ in de modder. Marleen De Vijt verkoopt bakstenen onder de zon. Leslie Cottenje schrijft software. De finalistes van de WOMED Award verschillen sterk van elkaar.

En toch mag maar één van hen zich binnenkort kronen tot Vrouwelijke Onderneemster van het Jaar. Welk verhaal vindt u het meest inspirerende?

Finaliste 1

Leslie plant verdubbeling tegen de zomer

Leslie Cottenje is CEO van Hello Customer, een techbedrijf dat klantenfeedback automatisch verzamelt, analyseert en doorgeeft.

Afbeelding van Leslie Cottenje
 
 

“Ik had nooit een CEO in mezelf gezien, maar de mensen rond me gaven me zoveel vertrouwen dat ik aanvaardde”, zegt Leslie. “Nu, drie jaar later, weet ik dat ik het bedrijf heel groot ga maken. We zijn vandaag al met 18 medewerkers. Tegen deze zomer verdubbelt dat wellicht. Onlangs investeerden gekende fondsen en investeerders 2 miljoen euro in onze scale-up. Wat mij het meest drijft? Impact hebben. Een steen in de rivier verleggen voor organisaties. Dat lukt met onze software die de juiste feedback naar de juiste persoon stuurt. Dromen over hoe groot we dit kunnen maken, geeft een fantastisch gevoel.”

Afbeelding van Leslie Cottenje
 
 

Finaliste 2

Marleen startte tijdens de crisis

Marleen De Vijt leidt vastgoedkantoor Azull dat mensen helpt bij het aankopen van een tweede verblijf in Spanje.

afbeelding van Marleen De Vijt
 
 

“Het was crisis toen we 10 jaar geleden begonnen als Spanje-expert gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die een woning zoeken in Spanje”, vertelt Marleen. “De onzekerheid bracht mensen er net toe om een oplossing te zoeken. Ze konden de banken niet meer vertrouwen, ze wilden van elk moment genieten … en de Spaanse vastgoedprijzen stonden laag. Wel, dat is het ideale klimaat om vastgoed te kopen in Spanje. Ons kantoor groeide van 2 naar 17 mensen. Het is hard werken, ja. Dat lukt door voldoende te slapen en fit te zijn.”

afbeelding van Marleen De Vijt
 
 

Finaliste 3

Mieke kocht haar broer uit

Mieke Frijters is zaakvoerster van wegenbouwbedrijf ATF dat infrastructuurwerken uitvoert voor bedrijven, Vlaamse overheden en industrie in Antwerpen.

afbeelding van Mieke Frijters
 
 

“Toen mijn vader en oprichter van ATF in 1982 overleed, namen mijn broer en ik het bedrijf over”, zegt Mieke. “30 jaar later kregen we overnemers over de vloer, maar het draaide goed en ik vond het leuk. Daarom besloot ik om mijn broer uit te kopen. Ik ging alleen verder. Ik stel intussen een honderdtal medewerkers tewerk. Mijn taak is hen motiveren en coachen zodat ze kunnen doen wat ze moeten. Gelukkige medewerkers zijn belangrijk voor mij. We hebben een leuk bedrijf met allemaal toffe mensen. Het gaat goed. In mijn dromen mag het nog lang zo doorgaan.”

afbeelding van Mieke Frijters
 
 

Op 27 februari zullen we weten wie van de drie bekroond wordt tot Vrouwelijke Onderneemster van het Jaar. Dit jaar wordt de WOMED Award overigens al voor de 20ste keer uitgereikt tijdens een exclusief evenement in bel.brussels. Als trotse partner van dit mooie initiatief van Markant vzw en UNIZO kijken we bij Telenet Business al volop uit naar het resultaat.

 

Meer weten over de WOMED Award? Of wil u erbij zijn tijdens de uitreiking? Klik hier!

 

Meer Inspiratie

 
 
 
 

Inspiratie

 • Antiquair Aurore Morisse: "Antiek van 300 jaar oud herleeft op sociale media"

  Antiquités Walesa informeert over antiek via sociale media als Facebook, Instagram en YouTube. Zo trekt ze nieuwe klanten aan.

  lees meer
 • Smartphone vol? Deze apps ruimen hem op!

  Geen tijd om uw bomvolle iPhone of Android op te ruimen? Deze apps clearen de cache, verwijderen de overbodige bestanden en apps op uw smartphone.

  lees meer
 • 5 consumententrends voor kleine ondernemingen

  Door welke trends zullen consumenten zich in 2019 laten leiden? Ontdek de 5 trends én hoe ze u als zelfstandige en ondernemer vooruit kunnen helpen.

  lees meer