Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Een drone als nieuwe bouwvakker?

Deze 7 taken voert hij uit!

 
 

Vandaag bouwt u met meetlat en een bouwkraan. Morgen met drones. Waarmee helpen die vliegende extra handen u? Ontdek 7 taken waarmee een drone u helpt in de bouw.

Drones zijn al lang geen speelgoedhelikopters meer. Grote bouwfirma’s zetten ze steeds vaker in op hun werven. Ook voor kleinere bouwfirma’s en zelfstandigen biedt de opkomst van drones enorme mogelijkheden. Bij welke bouwkundige taken helpen drones uw zaak?

Taak 1. Locaties opmeten

Een drone is een prima meettoestel. Vanuit de lucht brengt hij akkers, pijpleidingen, gebouwen, werven en veel meer in kaart.

Taak 2. Volumes schatten

Bouwen is graven. Met soms grote bergen aarde of ander materiaal tot gevolg. Maar hoeveel materiaal ligt er juist? Even overvliegen met de drone volstaat om het volume precies te kennen.

Taak 3. 3D-modelling van gebouwen

Een drone verkent gemakkelijk alle zijden van een gebouw. Eens de gegevens op de computer worden samengebracht, ontstaat een 3D-model van het huis of bedrijf in opbouw of renovatie.

Taak 4. Inspecties van slijtages

Hoe is de staat van een leiding, isolatie, zonnepanelen, moeilijk bereikbare plaatsen of het dak? Een drone zoekt het voor u uit. Laat de ladder en klimgordel maar in de camionette liggen.

Taak 5. Beveiliging

Een werf is moeilijk te beveiligen. Al lukt dit misschien beter met een tethered drone? Deze drone hangt aan een kabel, blijft extreem lang in de lucht en ziet ook ‘s nachts alles.

Taak 6. Inventaris

Geen idee waar u de hamer hebt gelaten? Dat bouwmateriaal vaak zoek geraakt, weet u allicht als de beste. Stuur uw drone op zoektocht. Deze inventariseert het materiaal dat op de werf rondslingert. Met één druk op de knop duikt de hamer weer op.

Taak 7. Materialen verplaatsen

Of laat een drone met grijparmen de hamer tot bij u brengen. Voor lichte materialen is dit al perfect mogelijk. Brengen ze binnenkort ook uw zakken cement naar boven?

 

U hoeft natuurlijk zelf geen drone aan te kopen. Doe beroep op de vele professionele dronepiloten die gespecialiseerd zijn in de bouwsector.

Meer tips voor de bouwsector

 
 

Volg ons op Facebook en LinkedIn!

Bekijk ook

 
 
 • U wil klanten mailen met bouwadvies of promoties? Volg deze 7 regels!

  Grote bouwbedrijven als Willy Naessens, Willemen en Matexi sturen regelmatig nieuwsbrieven uit. Weet u al hoe het moet?

  lees meer
 • De beste wekker apps voor uw iPhone en Android

  Net iets te hard aan uw bed gehecht? Deze 5 apps helpen u om uw werkdag fris en monter te starten.

  lees meer
 • Hoeveel kost autodelen echt?

  U hoeft geen bedrijfsauto te kopen, want met een paar kliks regelt u een deelauto online. Maar geraakt u nog wijs uit de vele aanbieders en hun formules? Check ons overzicht.

  lees meer