Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Brussel: digitale proeftuin voor ondernemers

U hebt zich voorgenomen om uw bedrijf de volgende jaren op de rails van de digitale hogesnelheidstrein te krijgen? Blij dat te horen! Allicht hoort u dan ook graag dat het (werk)leven in Brussel de volgende jaren steeds aangenamer zal worden dankzij allerhande digitale innovaties. Ontdek de projecten die Brussel mee zullen boosten.

 
 

Eerst even dit: een voorwaarde om zo goed mogelijk digitaal te experimenteren en te innoveren, is de best mogelijke vaste en mobiele connectiviteit. Die willen we bij Telenet Business in heel België bieden, ook in en rond Brussel. Daarom zullen onze Brusselse klanten vanaf 2019 kunnen genieten van breedbandsnelheden tot 1 Gbps en hoge datavolumes. Tegelijk werd het mobiele netwerk van BASE van een update voorzien: meer dan 252 bestaande sites werden geüpgraded en het netwerk breidde met 100 nieuwe sites uit.

Intelligente en geconnecteerde stad

Niet alleen het netwerk, maar ook de samenleving zal in en rond de hoofdstad een echte boost krijgen. Zo zullen we actief bijdragen tot de Brusselse 2025-strategie voor onderwijs, werk, innovatie en mobiliteit. Connectiviteit is immers een belangrijke motor om deze beleidsdoelstellingen te realiseren.

 

Tegelijk zou Brussel een living lab moeten worden voor innovatieve Internet of Things-oplossingen die het leven kunnen verbeteren. Want innovatie op vlak van technologie maakt het verschil. Het creëert geweldige kansen om van Brussel een intelligente en geconnecteerde stad te maken. Denk bijvoorbeeld aan slimme mobiliteitsoplossingen die de niet aflatende verkeersdrukte in de stad in kaart kunnen brengen en de verkeersstromen kunnen optimaliseren. Als uw medewerkers bijvoorbeeld minder in de file staan, betekent dat ook voor uw zaak minder verlies.

Innovation Center

Samenwerking leidt tot de beste innovatie en daarom werken we er met plezier aan mee. Zo biedt het Telenet Innovation Center in Woluwe een platform om prototypes van digitale toepassingen en IoT-oplossingen te bouwen in een hi-tech omgeving. We nodigen er bedrijven, academici, startups, maar ook overheidsinstanties uit om de slimme en geconnecteerde stad van de toekomst vorm te geven.

Startups, scale-ups en KMO's boosten

Met de kennis en inzichten van anderen willen we ook onze eigen expertise versterken. Op dat vlak heeft Brussel heel wat te bieden. Met 400 startups en meer dan 3.000 werknemers in die startups telt onze hoofdstad de hoogste dichtheid aan jonge (digitale) ondernemers in België. Ook zij verdienen een boost. Via het Telenet Kickstart startup-acceleratieprogramma investeren we in de duurzame ontwikkeling en groei van startups en scale-ups door financieel te investeren of hun diensten/producten aan te kopen. Want startups en scale-ups vormen een belangrijke groeimotor in de digitale economie.

Digitale Versnelling

Maar ook KMO's bieden zuurstof aan de economische groei van een regio en stad. Met 'De Digitale Versnelling' stoomt Telenet Business daarom Brusselse kleine en middelgrote ondernemingen klaar voor de digitale transformatie. Ook u kan nu een van onze experten boeken om u 2 uur lang gratis te begeleiden, bijvoorbeeld voor uw sociale media, website of webshop, e-mailmarketing, ...

 

Benieuwd naar wat Telenet Business u nog kan bieden in Brussel? Klik dan hier.

Meer Inspiratie

 
 
 
 

Inspiratie

 • Boek een expert van De Digitale Versnelling

  Krijg hulp van een lokale expert die samen met u uw zaak digitaler maakt. Telenet Business-klant of niet. Registreer u nog vandaag op digitaleversnelling.be.

  lees meer
 • Hoe snel is uw internet eigenlijk?

  Enig idee hoe snel uw internet eigenlijk is? Te snel? Te traag? Met deze test weet u het meteen.

  lees meer
 • 5 tips voor een sneller internet

  "Waarom is mijn internet niet sneller?" vraag u zich misschien soms af. Er kunnen veel oorzaken zijn, maar deze tips kunnen misschien helpen.

  lees meer