Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Beter slapen dankzij deze technologie

 
 
 
 

Beter slapen, beter werken. Deze technologie helpt u 's nachts in dromenland.

Slaap, robotje slaap, daarbuiten loopt een schaap… Maar wat bij slaapproblemen? Deze technologie helpt u beter schaapjes tellen 's nachts.

Knuffel met een robot

Het Somnox-kussen simuleert een rustige ademhaling, waar uw ademhaling zich op afstemt. Hierdoor belandt u vanzelf in een diepe en rustige slaap. De Bluetooth speaker en het licht maken u 's morgens langzaam wakker. Het kussen, ontworpen door studenten van TU Delft, is dit jaar in volle ontwikkeling, van prototype tot eindproduct. Volgend jaar wellicht te koop.

Analyseer uw nacht

Sense is een futuristisch ogend lichtgevend bolletje dat u helpt uw slaappatronen te begrijpen. Het vertelt u 's ochtends hoe u hebt geslapen, en wat u kan verbeteren om beter te slapen. Bijvoorbeeld: laat minder licht binnen, maak het warmer in uw kamer, zorg voor meer zuurstof...

Ga slapen als Apple het zegt

Bedtijd van Apple zegt u wanneer naar bed te gaan. In plaats van alleen een wekker in te stellen, stelt u ook in hoeveel slaap u nodig hebt. Uw iPhone laat u 's avonds weten wanneer het tijd is om naar bed te gaan. Zo houdt u een regelmatig slaappatroon in stand.

Verzacht het scherm

f.lux stemt het licht van uw computerscherm af op het uur van de dag. Helder tijdens de werkdag, zacht en warmer in de ochtend, avond en nacht. Het zou meteen ook het blauwe licht wegfilteren dat nefast is voor onze slaap. Night Shift op iPhone en Blue light filter-apps doen hetzelfde op uw mobiele toestellen.

Gooi technologie weg

Denk aan wakker blijven, adviseert een onderzoek van de Universiteit van Glasgow. Zo eenvoudig kan het zijn. Vergeet de vorige tips, en leg alle technologie een tijdje voor het slapengaan weg. Vervolgens probeert u wakker te blijven in bed. Lig met uw ogen open, denk aan wakker blijven… en u zal snel slapen.

Bekijk ook

 • Ondernemers bereikten samen 5,7 miljoen klanten.

  In december zetteTelenet Business 200 ondernemers gratis in de kijker met de actie

  lees meer
 • REDIRECT - Mis deze 6 IT-trends voor zelfstandigen en kleine ondernemers niet in 2018

  De evoluties op het vlak van IT gaan ook in 2018 razendsnel. Welke IT-trends mag u niet missen dit jaar?

  lees meer
 • 5 voordelen van digitaal factureren

  Stuurt u nog facturen per post naar uw klanten? Dit kan efficiënter.

  lees meer