Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Klaar voor 2019?

5 IT-trends voor zelfstandigen en kleine ondernemingen

Waarmee houdt u best rekening in 2019? Welke technologische trein mag u niet missen? Ontdek dé 5 IT-trends voor zelfstandigen en kleine ondernemingen.

 
 

Misschien verloor u in 2018 wel klanten en omzet omdat u nieuwe technologie negeert? Maak dan zeker het goede voornemen om dat in 2019 te vermijden. Dit artikel helpt u daarbij.

Trend 1: overal Internet of Things

Internet of Things (IoT) schopt het tot in de keuken en de badkamer. In een tijd dat mensen een tandenborstel, koffiezetmachine en stofzuiger op wifi kopen, wordt het hoog tijd om na te denken hoe u meerwaarde boekt door internetgelinkte producten. Denk na over een Internet of Things-variant van uw product en dienst. Of integreer IoT om uw zaak efficiënter te runnen.

Trend 2: meer natuurlijke spraakchatbots

Klanten verwachten in 2019 altijd en overal met bedrijven te communiceren. Ook met uw zaak. Chatbots zijn hiervoor een interessante oplossing. Want zelfs wanneer u niet aan het werk bent, helpen ze uw klanten. Deze chatbots op uw website, Facebook en WhatsApp breken helemaal door bij zelfstandigen en kleine ondernemingen. Ze worden steeds goedkoper, intelligenter en taalvaardiger.

Trend 3: blockchain nu ook eenvoudig

De blockchain-technologie leerden we kennen via Bitcoin en andere virtuele munten. Wist u al dat onder meer de financiële en logistieke sector intussen eigen blockchain-oplossingen ontwikkelden? Bijvoorbeeld om containers wereldwijd te traceren, digitale concerttickets te beveiligen, administratie te vereenvoudigen enzovoort.

 

U als zelfstandige of ondernemer kan er ook mee aan de slag nu de eerste plug-and-play-oplossingen het licht zien. Via een blockchain-platform past u in 2019 de technologie eenvoudig toe in uw eigen omgeving.

Trend 4: augmented reality overtroeft VR

Vergeet virtual reality (VR). De schijnwerelden die geschept worden van zodra u een VR-bril opzet, zijn goed voor spelletjes, pretparkattracties zoals die in Bobbejaanland of gimmicks op beurzen. De echte revolutie vinden we bij augmented reality (AR). Die technologie verrijkt beelden van onze echte omgeving, zoals bijvoorbeeld bij het smartphonegame Pokémon GO.

 

In de bedrijfswereld wordt het als tool ingezet om medewerkers op te leiden of te assisteren bij het repareren van machines. AR is nuttig. En is dat niet waar technologie om draait? Bekijk eens wat augmented reality kan betekenen voor uw zaak.

Trend 5: locatie-gebaseerde interactie

Locatiegegevens worden steeds meer gebruikt als data om klanten beter te bedienen. In 2019 krijgen mensen almaar beter afgestemde informatie en advertenties gebaseerd op de plaats waar ze op dat ogenblik op hun smartphone swipen. De chatbot zal hen meteen ook tot interactie stimuleren. Of wat zou u doen met de locatiegegevens van uw klanten?

Meer Inspiratie

 
 
 
 

Inspiratie

 • Kent u de verschillen tussen de iPhone XR, XS, XS Max en iPhone 8?

  Apple lanceerde op korte tijd 4 verschillende iPhones: de XR, XS, XS Max en iPhone 8. Kent u de verschillen nog? In dit artikel brengen we duidelijkheid.

  lees meer
 • 5 beste apps om files en verkeersboetes te vermijden

  Wie vaak op de baan is ergert zich aan 2 zaken: files en flitspalen. Hoe slaagt u erin deze te vermijden? Welke zijn de top-apps op de weg?

  lees meer
 • Zo kuist u uw hele mailbox op in enkele klikken

  Het nieuwe jaar begint u allicht graag proper. Helaas bevat uw mailbox nu nog ontzettend veel e-mails. Hoe verwijdert u die allemaal in één keer?

  lees meer