Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

4 tips die wél werken tegen digitale stress

 
 
 
 

De drukte na de zomer neemt weer toe? Het aantal mails en berichten rijst weer de pan uit? Wees de digitale stress voor en profiteer van deze tips.

Controleer slechts 3 keer uw mail

Drie keer per dag uw mail openen, is meestal ruim voldoende om tijdig iedereen te antwoorden. Start uw dag zeker niet met uw mailbox. Het is beter om meteen aan de slag te gaan met het echt belangrijke werk.

Plan blokken werk in

U hopt zoals zovelen tussen appjes, kleine taken en onderbreekt een groot project voor klein prutswerk? Multitasken is niet efficiënt. En dat geldt niet alleen voor mannen, zoals het cliché ons doet geloven.Voortaan reserveert u blokken in uw agenda. Tijdens deze blok concentreert u zich enkel op het ingeplande project. Tussen de blokken doet u de kleine zaken.

Zonder u regelmatig af

Elke grote leider doet het: zich regelmatig afzonderen. Omdat hij of zij weg van de dagelijkse praktijk de beste oplossingen vindt. Zoek daarom één dag per week of per maand een inspirerende werkomgeving op. Werk thuis of gun uzelf tijd om te denken… in de sauna, op de fiets, in het bos.

Spreek af hoe te mailen

We verliezen vaak tijd aan inefficiënte mails. Omdat het onderwerp niet duidelijk aangegeven is, de bijlage ontbreekt, het bericht verschillende betekenissen heeft, de voorgeschiedenis van het antwoord niet duidelijk is, enzovoort. Met een paar mailregels maakt u hier korte metten mee. Stel regels op over wanneer mails sturen, waarom en naar wie. Bijvoorbeeld, dat u enkel collega's mailt om documenten uit te wisselen. Spreek ook af wie u in kopie zet en hoe u een duidelijke onderwerpregel schrijft.

Bekijk ook

 • Op zoek naar een opleiding Facebook, Google of video? Check deze workshops

  Tijdens de workshops van I Like Media leert u tools als Facebook, Google Analytics en Instagram kennen én gebruiken.

  lees meer
 • Wil je zorgeloos surfen in het buitenland?

  Ook op vakantie wil je superflexibel bellen en mobiel surfen. Hoe doe je dat zonder extra kosten?

  lees meer
 • Verse vis online verkopen? Kan dat?

  Als zelfs verse vis online verkocht wordt… Waarom dan niet uw product of dienst? De digitale visboeren Andy en Joeri zetten u op weg.

  lees meer