Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

3 Stappen naar meer omzet en klanten dankzij je wifi

Wist je dat 88% van de Vlaamse consumenten kiest voor een zaak met wifi?* Op café, restaurant en hotel: je bezoekers willen veilig kunnen surfen op snelle, stabiele, gratis wifi. Bovendien heb jij met die wifi een hefboom in handen om meer klanten én meer omzet binnen te halen. Hoe? In slechts 3 stappen!

Stap 1: Communiceer over je netwerk

 

Een steeds grotere groep klanten stapt enkel cafés en restaurants met gratis wifi binnen. Hang dus een bordje met ‘gratis wifi’ aan de deur en communiceer het online. Stimuleer je klanten om bijvoorbeeld op Facebook een beoordeling te schrijven over je wifi: dit trekt weer nieuwe klanten aan. Want met kwaliteit maak je het verschil, bijvoorbeeld als je Wifi Business van Telenet Business in je zaak hebt. Weinig horecazaken hebben zo’n stabiel en snel internet voor hun klanten. (En dat terwijl jij zelf op een afgescheiden wifi-netwerk voldoende bandbreedte overhoudt om te werken!)


Goed om te weten: Snelle en stabiele wifi helpt om van je bezoekers trouwe klanten te maken. Want 37% van de horeca-uitbaters merkt dat klanten vaker terugkomen naar een zaak met goede en gratis wifi.

Stap 2: Voer promotie via het inlogscherm

Zet wifi in als marketingtool en promoot je zaak op een originele manier! Zo kan je bijvoorbeeld op het inlogscherm de promotie van de dag afficheren, of het goedkope ontbijt, happy hour, de dagschotel ...

 

Of je laat klanten inloggen via Facebook. Zo zijn ze slechts één klik verwijderd van goede wifi. Een goed online dashboard analyseert automatisch het gedrag van je klanten. Zo leer je de drukste momenten kennen, ontdek je welk publiek graag incheckt op Facebook en welke promoties populair zijn. Handig hé?

Stap 3: Neem bestellingen op

32% van de horeca-uitbaters ervaart dat klanten langer blijven zitten wanneer wifi gratis is*. En dat is geen wonder, want je creëert immers een plek waar mensen onder het genot van lekkere koffie, thee, een biertje en heerlijk eten naar hun favoriete sites surfen, online de krant lezen of werken. Doe hier je voordeel mee! Hoe? Ga regelmatig langs de tafeltjes om nieuwe bestellingen op te nemen, wijs hen op de specialiteiten van het huis, en verwijs naar de promoties die ze al bij het inloggen op hun scherm zagen passeren. Zo krik je de omzet per klant op.

Ook interesse in wifi voor je bezoekers? Boost je zaak met Wifi Business van Telenet Business voor € 20 per maand.

* Volgens onderzoek Kantar 2021 bij 988 respondenten

Meer inspiratie

 
 
 
 

Meer inspiratie in je mailbox?

We kunnen je vraag momenteel niet verwerken. Probeer het later opnieuw. Als het probleem blijft duren, vragen we je om onze klantendienst te contacteren.

Ontvang interessante tips om je zaak vooruit te helpen!

 

Door hierboven op “dat wil ik” te klikken, geef je de toestemming aan Telenet Business om de hierboven ingediende persoonlijke informatie op te slaan en te verwerken om je maandelijks de Telenet Business Nieuwsbrief te versturen. Je kan op eender welk moment uitschrijven via de link onderaan elke email. Het verwerken van uw persoonsgegevens gebeurt in overeenstemming met het Telenet Privacybeleid.

 
 

Inspiratie

  • ICT-topvrouwen zoeken een nieuw evenwicht

    Dewi Van De Vyver en Martine Tempels zijn twee topvrouwen in ICT. Ook zij werken anders vandaag. “We zoeken een nieuw evenwicht.”

    lees meer
  • "Digitalisering mag geen doel op zich zijn"

    Caroline Pauwels, rector van de Vrije Universiteit Brussel (VUB), schetst de coronacrisis als een gigantisch experiment voor de digitalisering van het onderwijs en de gezondheidszorg. Zij is overtuigd dat de universiteit een digitale toekomst heeft.

    lees meer