Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Een gerichte beveiligingsoplossing op maat van uw bedrijf

Anders werken vraagt om aangepaste beveiliging

Bedrijven werken volop in de cloud en stappen massaal over naar telewerk. Dat maakt hen kwetsbaarder voor cyberaanvallen. ‘Vandaag hebben bedrijven een totaaloplossing nodig.’ Vroeger was het installeren van een fysieke firewall voldoende om cybercriminelen op afstand te houden. Op het vlak van IT-gedrag, -tools en -architectuur is er – zeker het voorbije halfjaar – echter heel wat veranderd.

‘In het verleden was er een duidelijk gedefinieerd bedrijfsnetwerk waarbinnen alles met elkaar gekoppeld was’, zegt Serge Ego, technology leader bij Telenet Business. ‘Tegenwoordig heeft een organisatie verspreide virtuele kantoren. Die moeten stuk voor stuk beveiligd worden. Dat is toch een uitdaging.’

Ongeziene versnelling

Niet elke organisatie heeft hiervoor de kennis in huis. ‘Volgens (ISC)2 is van 2018 tot 2019 in Europa het tekort aan cybersecurity-experten verdubbeld tot 291.000 personen’, zegt Lore Mattelaer, Security Competence Manager bij Telenet Business.

 

‘De toegenomen digitalisering en het coronavirus zorgden voor een ongeziene versnelling. De evolutie naar satellietkantoren en applicaties in de cloud is een feit. Denk maar aan Office 365. Maar ook heel wat apparaten hebben een cloudconnectie nodig om te kunnen functioneren.’

Onze firewall as a service groeit mee met uw bedrijf. Dat is handig, want u weet nu niet welke beveiliging u binnen drie jaar nodig hebt.”

Lore Mattelaer - Security Competence Manager Telenet Business

 
 

Lokale opvang vermijdt overbelasting

Anders werken vergroot de nood aan een goede beveiligingspartner. De firewall as a service van Telenet Business biedt een totaaloplossing die geen interne expertise vereist.

 

Klanten kunnen rekenen op een permanente monitoring, beheer en rapportering van de beveiliging van hun volledige bedrijfsnetwerk. De oplossing voorziet onder meer een efficiënte cloudbescherming van de afzonderlijke werkplekken. Daardoor worden dreigingen lokaal opgevangen en wordt een overbelasting bij het bedrijf vermeden.

Tegenwoordig heeft een organisatie verspreide virtuele kantoren. Die moeten stuk voor stuk beveiligd worden. Dat is toch een uitdaging.”

Serge Ego – Technology Leader Telenet Business

 
 

Flexibel en schaalbaar

‘Onze firewall as a service is een maatoplossing: flexibel en schaalbaar’, zegt Lore Mattelaer. ‘Onze firewall as-a-service groeit mee met uw bedrijf. Dat is handig, want u weet nu niet welke beveiliging u binnen drie jaar nodig hebt.’

 

‘Hebt u nood aan extra bandbreedte? Onze beveiligingsoplossing evolueert mee. Zo bent u klaar voor de toekomst. Dat is een belangrijke troef ten opzichte van een hardware firewall: die heeft fysieke limieten. Een bijkomend voordeel is dat u alleen betaalt voor wat u echt gebruikt.’

Geen vertraging

Een goede beveiligingspartner houdt rekening met de belangen van zijn klant. Ook de eventuele latency (vertraging in de dataoverdracht over een datacommunicatienetwerk, red.) is een aandachtspunt. Heeft de beveiliging een impact op de performantie van het netwerk? Werken alle applicaties nog voldoende snel? Zorgen vertragingen voor frustraties bij de werknemers?

 

Ego: ‘De firewall as a service van Telenet Business voorziet een cloudbeveiliging die alle verkeer monitort zonder latency. Uw bedrijfsactiviteiten worden niet gehinderd door de beschermingslaag'.

Meer inspiratie

 
 
 
 

Inspiratie

  • Online gevaren voor jouw zaak (én hoe je ze vermijdt)

    Steeds meer Belgische ondernemingen worden het slachtoffer van online criminaliteit. We lijsten de vaakst voorkomende scams voor je op én geven je tips om je niet te laten vangen!

    lees meer
  • Hoe veilig is een gratis antivirusprogramma?

    Online criminaliteit: iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Ook kleine bedrijven. Maar hoe kies je een antivirusprogramma? En hoe veilig is dat écht?

    lees meer