Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Efficiënt en krachtdadig op afstand vergaderen.

5 tips om online te vergaderen via videoconferencing

Nu ook uw meetings op afstand plaatsvinden, vergadert u liefst efficiënt en krachtdadig. Vergader beter online met deze 5 tips.

1. Maak afspraken 

Goede afspraken, maken goede vrienden. Ook online. Bedrijven die duidelijke afspraken maken over videobellen, vergaderen efficiënter. Beperk uw meetings en stop op tijd, bijvoorbeeld na 50 minuten. Duid zeker een gespreksleider aan. Communiceer deze afspraken en leef ze ook na.

2. Spreek ook met gebaren

Online is het nog belangrijker dan anders om één na één aan het woord te zijn. Spreek daarom eenvoudige gebaren af. Geef met uw hand aan dat u iets wil zeggen. Steek uw duim op om goedkeuring te geven.

3. Stel een agenda op

Organisatie en structuur zijn cruciaal om efficiënt online te vergaderen. Stel op voorhand een agenda op mét tijdsslots. De gespreksleider zorgt voor een stipt begin en focus op de agendapunten.

4. Professionaliseer uw thuiskantoor

Uw home-office of thuiswerkplek is vandaag een persoonlijke ruimte in uw huis, waar werk en privé door elkaar lopen. Geef deze persoonlijke ruimte een professioneel tintje. Zorg voor stilte, een stabiel beeld en goede hoofdtelefoon met microfoon. Creëer rust op de achtergrond en licht in uw gezicht. Zo zien uw collega’s u beter.

5. Kies één tool

Er bestaan veel oplossingen om online samen te werken, die bovendien veilig zijn: Skype for Business, Microsoft Teams, Unify Circuit, Avaya IX Spaces, Alcatel Rainbow, Google Meet… Kies één oplossing, bij voorkeur deze die diepgaand te integreren is in de reeds bestaande infrastructuur.

 

 

De afgelopen weken moesten bedrijven snel schakelen. Vandaag is het tijd om structuur en veiligheid in het online samenwerking in te bouwen. Dit kan in integratie met bestaande communicatiemiddelen. Bent u op zoek naar een oplossing om online samen te werken? Ga naar www.telenet.be/ucc voor middelgrote en
grote bedrijven en ontdek eveneens onze oplossingen voor kleine ondernemingen op telenet.be/Microsoft365.

Meer inspiratie

 
 
 
 

Inspiratie

 • De werkplek is aan het veranderen

  Bedrijven verwachten niet meer dat hun werknemers dagelijks op kantoor verschijnen. Ze ondersteunen hen met technologieën om makkelijk te werken. Maar hoe zorgt u ervoor dat het allemaal efficiënt verloopt?

  lees meer
 • Samenwerkingstool vervangt verplaatsingen

  Productiviteit en snelheid zijn essentieel voor Haeger & Schmidt Logistics Belgium. Deze stijgen sinds kort gevoelig dankzij de samenwerkingstool Teams.

  lees meer
 • UC&C brengt alle communicatietools samen

  Plaatsonafhankelijk en efficiënt werken met optimale bereikbaarheid is enkel mogelijk dankzij een handige communicatieaanpak. Ontdek hier hoe u dat in uw werking integreert.

  lees meer