Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Renard Drinks verovert particuliere markt met webshop

“via onze webshop ontvangen we een enorme hoeveelheid info over onze klanten”

Ze zijn jong, ondernemend en spotten een gapend gat in de markt: niet-alcoholische dranken op culinair niveau. Eind 2017 lanceerden Magali Renard en Jessica Torres Hurtado Renard Drinks. Met daverend succes.

 
 

De flesjes zijn mooi, haast trendy, vormgegeven. De drankjes zelf zijn intussen beschikbaar in drie smaakvariëteiten en kregen elk hun eigen naam mee: Armand, Victor en Julien.
“Drie jaar lang hebben we gewerkt aan de voorbereiding”, blikt Jessica terug. “Geen van ons beiden had vooraf enige productkennis, maar het ondernemersvirus zat me altijd al in het bloed. Bovendien boeien eten en drinken me.”

“We analyseren de data van onze webshop en trekken daar de nodige conclusies uit, bijvoorbeeld om promotie te voeren in bepaalde regio’s of voor bepaalde drankjes.”

- Magali Renard

 
 

Magali’s betovergrootvader runde eind negentiende eeuw in Gent nog een likeur- en limonadebedrijfje. “Toen we startten, hadden we echt wel het idee dat de markt rijp was voor een kwaliteitsvol en alcoholvrij alternatief voor wijn, op culinair niveau dus”, klinkt het. “Tegelijk zag ik hierin een mooie kans om een oude familietraditie voort te zetten.”

Culinair laboratorium

Voor de ontwikkeling van hun drankjes gingen de dames in zee met een culinair laboratorium. Al snel groeide daar consensus over het basisrecept: appels aangevuld en verfijnd met allerlei kruiden en natuurlijke aroma’s. “Appels bestaan in de meest uiteenlopende smaken, en bleken uiterst dankbaar als basisvrucht. Daarop hebben we drie verschillende smaken uitgewerkt, omdat we zo ook mooi konden inspelen op de verschillende gangen van een maaltijd", aldus Jessica.

 

De dames trokken hun stoute schoenen aan en gingen aankloppen bij een aantal topchefs om hun producten voor te stellen. “Natuurlijk waren die aanvankelijk wat verrast, maar al snel bleek dat zij ook echt zaten te wachten op zo’n nieuw alcoholvrij product dat meer was dan een doorsnee frisdrank”, vertelt Magali.

 

Intussen kan u Renard al proeven in een hele rist sterrenrestaurants, gaande van Bartolomeus in Knokke-Heist over ’t Zilte tot Sel Gris. “Daarnaast willen we nu de gewone particuliere klant bedienen, via onze webshop en via een aantal wijnhandelaars en delicatessenwinkels.”

Markt veroveren via sociale media

Renard Drinks mag dan in eerste instantie een productiebedrijf zijn, ook hier valt het belang van sociale media nog amper te overschatten. “Nu we een eigen webshop hebben, krijgen we via dat kanaal een indrukwekkende hoeveelheid data binnen”, geeft Magali aan. “De leeftijd en het geslacht van onze kopers of geïnteresseerden, de regio vanwaar ze afkomstig zijn, welke drankjes bij wie precies in de smaak vallen, noem maar op. We analyseren deze data en trekken daar vervolgens de nodige conclusies uit, bijvoorbeeld om promotie te voeren in bepaalde regio’s of voor bepaalde drankjes.”

“Tegelijk beschikken we natuurlijk over een product dat zich bijzonder goed leent tot mooie foto’s op Instagram”, gaat Magali voort. “Daar scoort alles wat rond voeding draait bijzonder goed. Op Facebook spelen we dan weer eerder een leuk artikel, een eigen blog of een fijn filmpje uit. En op termijn zien we flink wat potentieel in LinkedIn: daar krioelt het van de mensen die regelmatig de benen onder tafel schuiven voor een zakenlunch en misschien wel brood zien in onze alcolholvrije alternatieven.”

Benieuwd naar de niet-alcoholische drankjes van deze digitale durvers? Laat u inspireren op hun sfeervolle webshop.

De drie lessen van Magali en Jessica

  1. Aarzel niet om uw netwerk aan te spreken, van bij het prille begin. Het heeft ons vaak verrast hoe bereidwillig mensen wel zijn om je te helpen, zeker als starter.
  2. Kies een duidelijke focus en richting voor je bedrijf, en probeer die focus consequent aan te houden.
  3. Onderschat het belang van technologie anno 2019 niet, zelfs als je in eerste instantie met pure productie bezig bent.
 
 

Meer inspiratie

 
 
 
 

Inspiratie

  • Deel Een Koe verkoopt online rundsvlees

    David De Keyser is piloot én de drijvende kracht achter Deel Een Koe. Met dat volledig online bedrijf verkoopt hij natuurlijk en smaakvol rundvlees. Hoe pakt hij het aan?

    lees meer
  • Linked Farm brengt boeren en consumenten samen

    Laurence Claerhout richtte enkele jaren geleden Linked Farm op, een digitaal platform waarop boeren en consumenten elkaar vinden. Hoe promoot ze platform en producten?

    lees meer
  • App houdt voedsel uit de vuilnisbak

    Jonas Mallisse brengt met Too Good To Go klanten en voedingszaken samen. Zo redde hij al meer dan 30 miljoen maaltijden. Op welke kanalen zet hij online in?

    lees meer