Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Gebouwbeveiliging in tijden van crisis

Hoe uw gebouw beveiligen na een plotse sluiting of afwezigheid

U bent misschien hals over kop vertrokken op uw bedrijf. Dan loont het zeker de moeite om naar de beveiliging van uw gebouw te kijken. Een beveiligde omgeving kan met behulp van slimme technologieën problemen oplossen voor ze zich voordoen.

 
 

Overloop deze checklist en verhoog de beveiliging van uw gebouw.

Test uw beveiligingssysteem vanop afstand

De meeste beveiligingsoplossingen kunnen via een smartphone of laptop geraadpleegd worden. Zo worden uw camera’s, bewakingssysteem en toegangscontrole uw ogen en voeten in the field  wanneer u er zelf niet bent. Maak hiervan gebruik. Keek u voordien nooit naar camerabeelden en informatie over wie uw onderneming binnen- en buiten wandelt? Check dan vandaag nog hoe het wel kan. Ga best wekelijks versneld door de beelden indien u niet werkt met een meldkamer.

Schakel ongebruikte toestellen uit

Sommige toestellen trekt u best uit het stopcontact. Bijvoorbeeld: oudere toestellen en toestellen die niet nodig zijn om uw beveiligings- branddetectie- en informaticasysteem te laten draaien. Ook de guest-wifi mag uit.

Beveilig cruciale zones in uw bedrijf

Moderne toegangscontrolesystemen kunnen nauwkeurig ingesteld worden: lokaal per lokaal, zone per zone en persoon per persoon. Zo beveiligt u gevoelige ruimtes en lokalen waar niemand hoeft te komen extra, bijvoorbeeld de keuken, het bureau van de CEO, de boekhouding, het IT-lokaal…

Check wie uw bedrijf betreedt

Elk elektronisch toegangssysteem (met badges, codeklavier, vingerafdruk…) bewaart de gegevens van wie binnen en buiten loopt.
Voor de corona-maatregelen hield u dit waarschijnlijk minder in de gaten. Maar nu u zelf niet aanwezig bent in uw organisatie, kan dit eens te meer belangrijk zijn.
Daarbij kan u de toegangsrechten (tijdelijk) aanpassen van medewerkers die verplicht zijn om thuis te werken. Zo weet u zeker dat er niemand het gebouw betreedt die er op dat moment niet mag zijn.

Vergrendel uw gebouw

Bevestig dat al uw buitendeuren vergrendeld zijn. Dit lijkt misschien een voor de hand liggende tip, maar deze fout wordt vaak gemaakt, vooral wanneer de sluiting onverwacht is. Als u een toegangscontrolesysteem hebt, pas dan uw schema's voor vergrendeling en alarmsysteem aan, zodat uw eigendom beveiligd is.

 

Bekijk ook de checklist voor de beveiliging van uw data en netwerk.

 

Hou het veilig.

Meer inspiratie

 
 
 
 

Inspiratie

 • Politiezone Boraine geniet van nieuw camerasysteem

  Het verbeterde cameranetwerk van de politiezone Boraine werkt naadloos samen met de wijkagent. “Onze agenten zijn zeer tevreden over de beeldkwaliteit”, zegt Sébastien Linder.

  lees meer
 • De inbraak- en brandbeveiliging van Garage NAM

  Wilt u ook een solide inbraak- en brandbeveiliging? Laat u inspireren door Garage NAM, die kiest voor de Video Management Software als totaaloplossing.  

  lees meer
 • PZ Mechelen-Willebroek vertrouwt op slimme camera’s

  Politiezone Mechelen-Willebroek vertrouwt op slimme camera’s voor o.a. nummerplaatherkenning en het opsporen van fietsen met fietszenders.

  lees meer