Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Zoek de 5 fouten
in uw website

Uw website levert niet de verwachte resultaten op? Wellicht hebt u gezondigd tegen een van de vuistregels voor een efficiënte website. De goede werking van een website hangt ook af van kleine details. Aan welke 5 fouten bezondigt uw website zich? Check en los op.

 
 

Fout 1: Logo linkt niet naar homepage

Navigatie is erg belangrijk op een website. De titels van het menu moeten meteen duidelijk maken welke content uw bezoeker er vinden kan, zoals Producten, Dienstverlening, Over ons.

Maar het belangrijkste is dat de gebruiker van op elke pagina terug kan naar uw startpagina. Daarvoor dient de ‘home’ button, die meestal verpakt is in het logo of banner van het bedrijf.

 

Als u eens wist hoeveel websites daartegen zondigen en wel het logo plaatsen maar er geen link naar de startpagina achter plakken... En uw site?

Fout 2: Geen contactgegevens

 

Moderne zaakvoerders en bedrijven zijn aanwezig op de sociale media en verwijzen vaak prominent met de logo's van Facebook, Twitter, Instagram,... naar de account van de zaak op deze netwerken. Mooi. Maar waar staat die link ‘contact’ op uw website? Deze zou moeten verwijzen naar uw klassieke gegevens: naam, adres, BTW-nummer, telefoon, openingsuren.

 

Hebt u rechtstreekse nummers voor sales, verkoop, technische bijstand? Vermeld die ook. Het spaart wachttijd, doorschakelen en ergernis! En waarom niet meteen een kaartje van Google Maps, waarop de ligging van uw zaak aangegeven staat? Google vertelt u hier hoe u een kaart toevoegt aan uw website.

 

Fout 3: Links lopen dood

Ziet u stof liggen op de producten in de rekken van een winkel? Dan hebt u groot gelijk om snel naar buiten te lopen. Een gebrek aan onderhoud roept twijfels op over goed beheer en het succes van de zaak. Net zo creëren doodlopende links op uw website bij de bezoeker de indruk dat u niet meer bij de tijd bent. Het lijkt of u uw zaak verwaarloost.

 

Controleer uw links met link checkers, zoals deze plug-in voor Wordpress of deze extensie voor Firefox. U kunt ook bij de Google Webmasterhulpprogramma's in het dashboard kijken bij Crawlfouten.

Fout 4: Titels zijn niet aantrekkelijk en SEO vriendelijk

In een winkelstraat valt een winkel op door zijn uithangbord. In de lijst met zoekresultaten van Google valt uw website op door zijn titel. De titel is de doorslaggevende factor die bepaalt of de bezoeker op de link naar uw website klikt of niet. Elke pagina moet zijn eigen titel hebben. Vergeet niet de juiste trefwoorden te vermelden!

Fout 5: Geen mini-logo op het tabblad

Een mini-logo in het tabblad van de browser zorgt ervoor dat uw website niet verdrinkt tussen de geopende tabbladen van uw bezoeker. Dit icoontje heet een Favicon. Het meet 16 x 16 pixel en heeft de bestandsextensie .ico. Het verschijnt als logo in het tabblad, net zoals bij de bookmarks en favorieten.

 

Kies een simpel logo in levendige kleuren. Deze online generator helpt u daarbij.

Meer Inspiratie

 
 
 
 

Inspiratie

  • Kringwinkel communiceert voortaan vlotter intern

    Altijd weten wie beschikbaar is en gebeld kan worden? Dat lukt nu bij Kringwinkel Antwerpen. De nieuwe telefooncentrale helpt hen vlotter intern communiceren.

    lees meer
  • Zuidnatie kiest centrale telefonieoplossing

    Zuidnatie ging van 3 verouderde telefoonplatformen naar 1 telecomoplossing. Ontdek de uitdagingen en de voordelen die de medewerkers merken.

    lees meer
  • UC&C brengt alle communicatietools samen

    Plaatsonafhankelijk en efficiënt werken met optimale bereikbaarheid is enkel mogelijk dankzij een handige communicatieaanpak. Ontdek hier hoe u dat in uw werking integreert.

    lees meer
 
 
 
 
 
data-overlay-scroll-enable="false"