Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Waarom is SD-WAN het netwerk van vandaag en morgen?

De wereld rondom ons verandert snel. Maar bij veel organisaties is het netwerk niet mee geëvolueerd. Botst uw onderneming ook tegen verschillende limieten? Ontdek hoe het beter kan.

Nieuwe technologieën zoals het Internet of Things, artificiële intelligentie en cloudtoepassingen doen organisaties digitaal transformeren naar een ‘cloud first’-strategie. Niet alleen data zitten verspreid. Ook medewerkers werken waar, wanneer en hoe ze willen. Tegelijk wordt verwacht dat organisaties onmiddellijk inspelen op veranderingen en klantenbehoeften. Denk maar aan fenomenen als Black Friday en pop-upshops.

 

Deze trends zorgen voor nieuwe groeimogelijkheden, maar stellen ook hun eisen. Ze creëren een explosie aan data waardoor de nood aan extra bandbreedte toeneemt. Het hoofdkantoor kan niet langer de vaste stek zijn voor servers, data en medewerkers. Het overzicht raakt zoek, het beheer wordt complex. De security raakt gefragmenteerd en de beheerskosten stijgen.

 

Nee, het traditionele netwerk voldoet niet meer.

Een veilig, performant en intelligent netwerk dat zich aanpast aan uw bedrijfsnoden? Dat is SD-WAN!

- Hans Demarneffe

 
 

Netwerk van de toekomst

Deze trends vragen om een nieuwe netwerkoplossing. “Organisaties willen een veilig, performant en intelligent netwerk dat zich aanpast aan hun bedrijfsnoden”, zegt Hans Demarneffe, Portfolio Strategy Manager bij Telenet Business. “Op die vraag is SD-WAN het antwoord”, vult CVP Product Manager Bieke Luyckx aan.

 

SD-WAN staat voor Software Defined Wide Area Network. Het is een intelligente, performante en veilige netwerkoplossing die het netwerkbeheer vereenvoudigt en bedrijfsinitiatieven versnelt op een kostenefficiënte manier.

Voordelen SD-WAN

Het nieuwe netwerk heeft een groot aantal troeven. Het is aanpasbaar aan de noden en de groei van elke organisatie. Upgraden, downgraden, … Alles is mogelijk, terwijl de communicatiekwaliteit gegarandeerd is. Applicaties worden immers met hun prioriteiten herkend en gestuurd via intelligente routering. Degenen die een hoge kwaliteit vragen, krijgen automatisch voorrang.

 

Een maximale beschikbaarheid van het netwerk wordt tot stand gebracht met twee actieve connectiviteitslijnen, bijvoorbeeld coax en 4G. Stel dat één van deze lijnen uitvalt dan neemt de andere het over.

Service en de manier waarop we meedenken met de klant, worden steeds belangrijker.

- Bieke Luyckx

 
 

Hoewel het netwerk complex is, geeft de centrale én gebruiksvriendelijke gebruikersinterface steeds een helder zicht op uw netwerk en de performantie van uw applicaties”, zegt Demarneffe. “Bovendien biedt SD-WAN de flexibiliteit om op een kostenefficiënte manier het netwerk te beveiligen. Hetzij centraal in het netwerk, hetzij lokaal op de bedrijfslocatie.”

 

De technologie is één aspect. Uiteraard zijn er nog factoren die mee bepalen welke aanbieder u kiest. “Service en de manier waarop we meedenken met de klant, worden steeds belangrijker”, zegt Bieke. “Dat merken wij bij de organisaties die we servicen.”

Meer inspiratie

 
 
 
 

Inspiratie

  • Politiezone Boraine geniet van nieuw camerasysteem

    Het verbeterde cameranetwerk van de politiezone Boraine werkt naadloos samen met de wijkagent. “Onze agenten zijn zeer tevreden over de beeldkwaliteit”, zegt Sébastien Linder.

    lees meer
  • Videohouse stuurt live televisiebeelden via 4G

    Videohouse bespaart door live televisiebeelden over het mobiele 4G-netwerk te sturen. Vaarwel dure satellietwagens, helikopters en vliegtuigen!

    lees meer