Online netwerk helpt buren om in contact te blijven
Jennick Scheerlinck lanceerde de app Hoplr, waarmee we er ook virtueel kunnen zijn voor onze buren. Dat maakt het buurtnetwerk zeer relevant, zeker nu. Hoe werkt het?
lees meerSabine en Ellen brengen jonge ouders samen met PARC-app
Apple vindt het wel leuk, en almaar meer Vlaamse ouders delen die mening. PARC, een app van jeugdvriendinnen Sabine Minutillo en Ellen Schoenaerts, krijgt er maandelijks enkele duizenden nieuwe gebruikers bij. Zweven is aan hen nochtans niet besteed. “We zijn vooral op zoek naar duurzame groei.”
U kent dat wel: schoolvakantie, twee jengelende kleuters én een opdracht voor uw zaak die dringend af moet. Help, waarheen met de kroost? Bijzonder herkenbaar voor jonge ouders, en dus ook voor jeugdvriendinnen Sabine en Ellen.
Het bracht hen in 2016 op het idee om hun netwerk van bevriende ouders en kennissen op iets meer gestructureerde wijze in te schakelen en in kaart te brengen via een handige app. Beide dames gingen op zoek naar een investeerder. Wat later vonden ze ook een ontwikkelaar die de app kon bouwen zoals zij die zelf voor ogen hadden. “Die zoektocht duurde even, omdat we enkel in zee wilden gaan met een techneut die volledig op dezelfde golflengte zat en waarbij we het gevoel hadden dat hij ons idee kon versterken”, klinkt het.
““Nu merken we hoe belangrijk de Instagramcommunity wel is voor onze marketing: ze is razend enthousiast en maakt gratis reclame.”
Eind 2017 kwam PARC – Parent Community – op de markt. Vandaag hebben meer dan 27.000 jonge ouders de app op hun telefoon staan. Niet alleen kan u heel snel en efficiënt communiceren en afspraken maken met uw eigen netwerk van bevriende ouders. Ook somt de app een hele rist adressen, reizen, kampen en andere activiteiten voor kinderen in uw eigen buurt op. Tegelijk kan u via de app doelgericht op zoek gaan naar dergelijke informatie op een zelfgekozen locatie, bijvoorbeeld uw vakantiebestemming.
“Voor de ouders zelf is de app volkomen gratis”, legt Sabine uit. “Ons businessmodel is immers volledig gericht op winkels die op kinderen mikken: jeugdtheaters, kamporganisatoren en noem maar op. Via onze app kunnen ze in één klap een pak jonge ouders bereiken. Zij betalen een jaarlijks abonnementsgeld – maximaal 300 euro – in functie van het aantal activiteiten dat ze op de app willen delen.”
“Om PARC winstgevend te maken, moeten we het dus echt wel hebben van schaalgrootte”, vervolgt Sabine. Sociale media zijn daarbij essentieel. Kindvriendelijke activiteiten scoren doorgaans bijzonder goed op Facebook, en op Instagram heeft PARC intussen een fanclub uitgebouwd van een hele schare invloedrijke Instagram-mums. “We merken nu hoe belangrijk die community wel is voor onze marketing”, vertelt Ellen. “Die fanclub is razend enthousiast over ons product en maakt nu gewoon gratis reclame voor de app.”
Duurzame groei: het komt opvallend vaak terug in het betoog van Ellen en Sabine. Ja, ze willen binnen enkele jaren graag onmisbaar zijn in Vlaanderen, en ze zien ook buiten de landsgrenzen best wel wat potentieel, maar ze willen toch vooral graag groeien in hun eigen tempo.
Ellen: “Schattig toch, dat een bedrijf als Apple ons blijkbaar heel leuk vindt en ons al enkele keren naar voren heeft geschoven als een nieuwe app die het bedrijf tof vindt. De impact daarvan is ook telkens meteen merkbaar. Maar mochten we het ooit tot app van de dag schoppen, dan zitten we wellicht wel met een probleem. Je krijgt dan plots wereldwijd heel veel aandacht, en daarvoor zijn we gewoon nog niet klaar. Uiteraard zeggen we niet nee tegen zo’n wereldwijde promotie, maar dan toch liever morgen dan vandaag.” (lacht)
“We willen graag rustig groeien”, vervolgt Ellen. "Net daarom zitten we nu nog niet meteen te wachten op een echt grote kapitaalinjectie. We willen ons kindje als ondernemer vooral graag blijven zien. Geef ons dus eerst wat tijd om in eigen tempo een goed team uit te bouwen.”
Benieuwd naar hoe de app werkt? Bezoek nu de website van PARC.
Jennick Scheerlinck lanceerde de app Hoplr, waarmee we er ook virtueel kunnen zijn voor onze buren. Dat maakt het buurtnetwerk zeer relevant, zeker nu. Hoe werkt het?
lees meerDavid De Keyser is piloot én de drijvende kracht achter Deel Een Koe. Met dat volledig online bedrijf verkoopt hij natuurlijk en smaakvol rundvlees. Hoe pakt hij het aan?
lees meerJonas Mallisse brengt met Too Good To Go klanten en voedingszaken samen. Zo redde hij al meer dan 30 miljoen maaltijden. Op welke kanalen zet hij online in?
lees meer