Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

brusselse mobiliteitsapp Jeasy vergemakkelijkt stedelijke verplaatsingen

De nieuwe app Jeasy toont weggebruikers in realtime de verschillende transportmogelijkheden in hun buurt (auto, fiets, scooter, openbaar vervoer, …) en de beste manier om die te combineren. Jeasy werd in 2018 opgericht door drie vrienden die droomden van betere mobiliteit in hun stad. Eind april 2020 brengen ze de app in Brussel op de markt. We hadden een gesprek met Sébastien Curnel, medeoprichter van Jeasy en Brand Partners.

 
 

Samen met Philippe Dierckx richtte Sébastien Curnel het adviesbureau Brand Partners op. Als geboren ondernemer zette hij Jeasy mee op poten. Deze app geeft de stedelijke mobiliteit een duwtje in de rug. “Steden als Brussel worden geconfronteerd met toenemende mobiliteitsproblemen. Er zijn al verschillende diensten voorhanden, maar de gebruikers zijn niet tevreden. Daarom besloten we om hen met de Jeasy-app alle mogelijke oplossingen te tonen en hen te helpen om die te gebruiken.”

Nieuwe technologieën & AI

Volgens Jeasy schuilt het antwoord in intermodaliteit, het zo goed mogelijk combineren van verschillende transportmiddelen, afhankelijk van jouw specifieke situatie: privéauto, zachte mobiliteit (al dan niet privé), openbaar vervoer, te voet, … “Om dat mogelijk te maken, moet de weggebruiker weten welke transportmiddelen in zijn buurt voor hem beschikbaar zijn. Dankzij onze Jeasy-app en het algoritme is dat nu mogelijk in Brussel.”

 

Om de gebruikers alle mobiliteitsmogelijkheden in hun buurt in realtime te laten zien, was er een complex algoritme nodig dat een grote hoeveelheid gegevens kan analyseren. Om dat te ontwikkelen, ging Jeasy een strategisch partnership aan met IRIDIA, het laboratorium voor kunstmatige intelligentie (AI) van de Université Libre de Bruxelles. “Professor Hugues Bersini is wereldtop op het vlak van AI. Bovendien is het algoritme dat we met de ULB ontwikkelden ook een API (Application Programming Interface, red.), een interface die je ook in vlot in andere toepassingen integreert.”

“Optimale mobiliteit betekent niet alleen een eigen auto bezitten. Het kan ook gaan om een eigen scooter of elektrische vouwfiets, het gebruik van het openbaar vervoer, verplaatsingen te voet, … Kortom: alle mogelijke opties combineren om je zo snel mogelijk van punt A naar punt B te verplaatsen, dankzij nieuwe technologieën en het internet.”
- Sébastien Curnel

 
 

Slimme mobiliteit ten dienste van bedrijven

Met 220.000 auto’s die elke dag de stad inrijden, belangt de Brusselse mobiliteit iedereen aan. “De Jeasy-app richt zich zeker niet alleen op jongeren of early adopters, technologiefanaten. Ook bedrijven maken zich zorgen over de mobiliteit: een tekort aan parkeerplaatsen, toegankelijkheidsproblemen, verkeersdrukte, … Om hun medewerkers efficiënte en snelle verplaatsingen te garanderen, bieden we hen bedrijfsformules aan, pakketten die zij naar keuze combineren: onze app, een betaalkaart, een pakket met scooter of elektrische fiets, …”

Internet, partner van de mobiliteit

Om een app in realtime efficiënt te laten werken, zijn kwalitatieve en efficiënte internetoplossingen nodig. Met een product als Jeasy moeten we flexibel en snel zijn, want we willen de gebruikers de beste ervaring bieden. “Thuis ben ik al jaren klant bij Telenet. En voor mijn managementbedrijf maak ik gebruik van de diensten van Telenet Business. Naast een onberispelijke service en efficiënte producten, heeft Telenet ook de beste internetcapaciteit. Telenet deelt onze filosofie en waar mogelijk maken we bij Jeasy graag gebruik van de diensten.”

Meer inspiratie

 
 
 
 

Brand Partners, commerciële partner van Telenet Business

Brand Partners is al jaren commerciële partner van Telenet. Het bedrijf is gespecialiseerd in commerciële ondersteuning en advies (consulting, verkoop, telemarketing) en is vandaag de belangrijkste marketingvertegenwoordiger van Telenet-producten in Brussel. “Bij Brand Partners zoeken we serieuze partners die kwaliteitsproducten verkopen. Telenet weerspiegelt onze waarden. En die willen we ook bij onze klanten uitdragen.”

 

Benieuwd naar de meerwaarde die Telenet Business uw bedrijf in Brussel biedt? Klik dan hier.

 
 

LAAT U INSPIREREN

 • Ondernemen in Brussel hipper dan ooit

  Meer dan honderdduizend jonge ondernemers richtten in 2018 hun eigen zaak op in ons land. Opvallend zijn de recordaantallen voor Brussel.

  lees meer
 • Hotel Amigo communiceert vlotter met nieuwe telefooncentrale

  De nieuwe telefooncentrale in Hotel Amigo in Brussel vergemakkelijkt de interne communicatie. De vip-gasten genieten er van nog meer luxe.

  lees meer
 • “Zakelijk internet hielp mee onze score op Booking opkrikken tot 9,7 op 10”

  Gasten van de B&B Living in Brûsel kunnen sinds het gratis bezoek van een Telenet Business-specialist genieten van ultrasnel internet in Brussel.

  lees meer