Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Ondernemer Pirazzo groeit
met digitaal advies

“Mijn website presteert meteen beter dankzij de 11 concrete tips van de digitale expert”

Als fervent sporter liep Ben Deburchgrave trailruns van 25 km met 1.500 hoogtemeters. Vandaag loopt de papa van drie een sterk digitaal parcours als ondernemer.
Zijn onderneming in sportkleding op maat groeit nu nog sneller met hulp van de expert van De Digitale Versnelling.

 
 

Zoals veel zelfstandigen en ondernemers met kleine bedrijfjes moet Ben Deburchgrave, zaakvoerder van Pirazzo, opboksen tegen een paar grote concurrenten. “Die grote ondernemingen voeren dure online campagnes”, ervaart Ben. “Met een vernieuwde website en slimme digitale aanpak proberen we grote klanten te winnen. Maar werken onze inspanningen wel?”

 

Zijn bezorgdheid was een kolfje naar de hand van digitale expert Frederik De Wachter van GaDigitaal. De ondernemer en de expert vonden elkaar via De Digitale Versnelling, het matchingplatform van Telenet Business. “Even later had ik 11 concrete tips die een antwoord gaven op mijn vragen”, lacht Ben.

Ik kreeg onbetaalbaar advies van de digitale expert. Ik weet nu hoe onze website beter online kan presteren.

 
 

“De nieuwe, lichtere structuur, de professionelere foto’s en korte Nederlandstalige copy waren al prima”, oordeelde de expert van De Digitale Versnelling. “Maar inderdaad. Er kon nog heel wat beter. Zo wilde Ben bijvoorbeeld weten hoe mensen hem en zijn concurrenten vinden op het internet, om daarop in te spelen. Dat is gelukt.”

 

“Voorts heb ik hem geadviseerd om de foto’s van zijn website minder zwaar te maken, om meer unieke foto’s op te laden op Google Mijn Bedrijf, om zijn bedrijfsinformatie aan te vullen en om sociale media te bespelen.”

Onbetaalbaar advies

“Ik heb al met veel consultants samengewerkt, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt”, zegt Ben. “Het advies dat ik kreeg van de digitale expert is onbetaalbaar voor een kleine onderneming als de onze. Ik weet nu hoe mijn website beter online kan presteren."


"Omdat onze foto’s minder zwaar zijn, is onze website maar liefst 1 GB lichter. Hierdoor laadt die veel sneller, wat cruciaal is in deze flitsende, digitale tijden. Mensen willen niet meer wachten.”

 

Frederik zag tevreden hoe Ben meteen enkele tips in de praktijk bracht. “Daarbij komt nog dat Ben een sterk verhaal heeft dat ideaal is voor sociale media”, zegt de expert. “We hebben samen leuke ideeën bedacht waarmee hij meteen aan de slag kon. Zoveel actie vind ik als digitale coach geweldig.”

Sportieve ondernemer

Ben heeft inderdaad een straf én digitaal ondernemersverhaal. De intensieve sporter besloot van zijn passie zijn beroep te maken. “Toen ik van job wilde veranderen, adviseerde iedereen me om iets met sport te doen”, vertelt hij. “Dat deed ik 6 jaar geleden, al was het niet evident om een zoveelste business in bedrukte sportkledij te beginnen.”

 

Met Pirazzo richt hij zich op grote bedrijven als Janssen Pharmaceutica, PwC, Telenet en Umicore. Sportende en niet-sportende medewerkers vormen zijn doelgroep. “Stel dat 1% van de niet-sporters gezonder wordt door mijn energie, dat zou ik al fantastisch vinden.”

Digitale paskamer

Als digitale durver zet hij stappen die weinig kleinere ondernemers hem nadoen. Het bestel- en productieproces van de sportkledij wordt volledig online afgehandeld. Bedrijven krijgen hun gepersonaliseerde webshop, gelinkt aan het ERP-systeem van Pirazzo. Hun medewerkers zetten zich in een digitale paskamer, zien welke kleding beschikbaar is en bestellen online. De betaling, productie in Italië, transport en levering worden vervolgens volledig automatisch geregeld.

 

“Dankzij deze digitale flow trek ik klanten aan die ik vroeger niet bereikte. Mijn digitale systeem spaart hen heel wat manuren uit. Het bijhouden van Excel-tabellen, het manueel opmeten, cash afrekenen, ... zijn allemaal verleden tijd. Passen, klikken en klaar!”

Ook op zoek naar digitale hulp? Neem een kijkje op digitaleversnelling.be.

Meer inspiratie