Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

LNKnits vindt de juiste partners

“Ondernemen doe je niet alleen. Je moet vertrouwen op de juiste mensen”

Ellen Kegels startte als 23-jarige haar breilabel LNKnits. Ze maakte helemaal alleen mooie mutsen en sjaals… en fouten. Vandaag groeit en versterkt ze zich met de juiste mensen. “Ik geef hen vrijheid en vertrouwen. Het is super wat ze mij schenken."

 
 
 
 

Meer dan tien jaar geleden breidde Ellen Kegels (32) van LNKnits nog zelf mutsen en sjaals om ze vervolgens te verkopen. Daarover lees je in het artikel Van een bolletje wol tot een sterk fairtrade breilabel. Intussen bouwde ze een sterk team rond zich. “Ondernemen doe je niet alleen”, zegt Ellen. “Je moet vertrouwen op de juiste mensen.”

Haar eerste partners? Oma’s

“Het breien gaf ik als eerste uit handen. Ik kon de toen meer dan 700 mutsen en sjaals per jaar niet meer zelf haken en breien. Maar omdat ik het financieel niet aankon om iemand aan te werven, moest ik het creatiever oplossen: met oma’s. Zij handwerken graag en goed. Toen ik een team van 10 oma’s had samengesteld, zocht ik een tweede partner die een betaalbare, logistieke oplossing bood.”

 

Het aantal partners groeide vervolgens fors. Grote en kleine bedrijven en tientallen freelancers, zoals make-upartiesten, interieurdesigners, modellen en graphic designers. verlenen sindsdien diensten aan LNKnits. Zo kan het kernteam van 3 mensen zich focussen op collecties ontwerpen en uitvoeren, de marketing errond en de cijfers.

Goede partners zijn steeds te bereiken. Zo kunnen ze snel inspringen tijdens piekmomenten of problemen.

 
 

Omringen met de juiste mensen

Door scha en schande leerde Ellen de juiste van de foute partners te onderscheiden. Zo ervaarde ze dat slechte partners haar tienduizenden euro’s kunnen kosten. Daarentegen tillen juiste partners haar zaak op een hoger niveau.

“Ik heb bijvoorbeeld eindelijk een ervaren websitebouwer gevonden waarmee het klikt. Mijn buikgevoel zei meteen dat het goed zat. En inderdaad. Onze nieuwe webwinkel is 300% sneller en levert 250% meer conversie en 60% meer omzet op tegenover het jaar voordien.” Ook de Belgische ngo die in Peru instaat voor de productie van de handgemaakte producten is een cruciale partner. “Ik droomde ooit van werk geven aan een heel dorp. Nu doe ik dat via het eigen productiebedrijf ELAN en de Belgische ngo. Handig is dat we dezelfde taal spreken en open en in vertrouwen met elkaar overleggen over pieken in de productie en over problemen.”

 

Want voor een modebedrijf waarin het snel gaat, moeten cruciale partners altijd binnen handbereik zijn. “Om een probleem zonder stress aan te pakken, is bereikbaarheid essentieel. Ik wil met mijn productie kunnen overleggen wanneer het nodig is. Mijn webmaster moet bereikbaar zijn wanneer de nieuwe collectie gelanceerd wordt en de website crasht door het hoge aantal bezoekers. Ik wil hem meteen kunnen bellen wanneer ik berichten op Instagram zie over de onbereikbaarheid van onze shop. Dan volstaan 9-to-5-uren niet.”

Vertrouwen in andermans kunnen

Eens je de juiste mensen vindt, zijn vrijheid en vertrouwen cruciaal voor goede samenwerkingen, weet Ellen. “Ik geef onze fotograaf de vrijheid om creatief te zijn. En ik zeg hem dat ik in hem geloof. Dat vertrouwen zorgt ervoor dat hij ontspannen werkt en het resultaat optimaal is.” Betere resultaten boeken met minder stress. Daar houdt Ellen van!

 

Ook intern heeft ze nu de juiste mensen op de juiste plaats. “Ikzelf ben extreem chaotisch in administratie en cijfers. Daarom is het heerlijk om met Lien en mijn nonkel samen te werken. Lien is mijn rechterhand. Ze groeide bij me door van jobstudent tot co-manager. Ze is een krak in planning, hr, facturatie en zoveel meer. Op zakelijk vlak neemt mijn nonkel de teugels stevig in handen. Hij versterkte het kapitaal en bracht zijn financiële expertise van bij Danone mee. We zitten elk kwartaal samen met de boekhouder om de cijfers te bekijken en strategische en financiële knopen door te hakken. Zo beslisten we om onze kerncollectie opnieuw naar voor te schuiven. De cardigans, mutsen en sjaals die ik als snotneus van 23 jaar heb ontworpen, doen het vandaag nog steeds goed. Vanuit de kracht van deze bestsellers groeien we verder.”

Telenet Business als partner

Digitale aanwezigheid en snel internet zijn essentieel in het verhaal van LNKnits. “Telenet Business is daarbij onze betrouwbare partner”, zegt Ellen. “Toen onlangs de elektriciteit uitviel in ons winkelpand in Antwerpen, merkte ik hoe machteloos we zijn zonder technologie. Gelukkig kunnen we volledig op Telenet vertrouwen en zal dit nooit gebeuren met onze webshop en communicatie.”

“Voor ons kassasysteem, onze webshop, onze communicatie en sociale media zijn we volledig afhankelijk van snel en stabiel internet. Als internet en telefoon zouden uitvallen, valt onze hele business stil. Bereikbaar zijn, is cruciaal voor ons. En kunnen vertrouwen op de juiste partners maakt ondernemen fijn.”

 

Lees meer >

 
 

Meer inspiratie

 
 
 
 
Jean Sur Mer logo

Over LNKnits

LNKnits groeide in 2011 uit de breihobby van Ellen Kegels. Haar eerste sjaals, cardigans en mutsen in alpacawol waren meteen een succes. Vandaag heeft ze een onlineshop, een eigen winkel in Antwerpen en levert ze aan 46 verkooppunten in België, Nederland, Zwitserland, Duitsland, Italië, Letland en de Verenigde Staten. Haar fairtrade en duurzame producten worden handgemaakt in Peru. www.LNKnits.com

Jean Sur Mer logo