Wil je graag alle functionaliteiten van onze website gebruiken? Update dan je browser of installeer een andere browser. Zo ben je zeker dat de pagina’s die je bezoekt functioneren zoals ze bedoeld zijn
Ook onze IT-toestellen en hun batterijen zijn niet zot van koude en sneeuw.
Hoe krijgt u deze toch gezond de winter door?
Een harde of een zachte winter? Belgische winters zijn nooit in te schatten. Toch kanu maar beter voorbereid zijn. Eén zeer koude dag is voldoende om uw smartphone, laptop of tablet om zeep te helpen.
Hoe gaat u best om met koude, nat en ijs?
Laat uw toestellen niet achter in een koude auto. Wanneer ze bevriezen verliest u alle data.
Elektronica functioneert het beste bij temperaturen tussen 10C° en 35C°. Schakel uw toestellen dan ook uit wanneer het kouder is dan 10C°. Wanneer ze draaien in standby blijven ze warmer, maar meteen is de kans op schade ook groter.
Laat uw toestellen zachtjes acclimatiseren tot kamertemperatuur voordat u ze aanzet. Is de overgang tussen ijstemperaturen en gezellige kmaerwarmte te abrupt? Dan kan er zich condenswater in het toestel vormen. Deze tast onder meer uw harde schijf aan.
Ook omgekeerd. Laat ze aan de koudere buitentemperatuur wennen voordat u ze opstart.
Neem een oplader mee. Koude vreet de energie uit uw toestellen op.
Laad uw batterij pas op wanneer deze geacclimatiseerd is.
Gebruik een laptop warmer om uw laptop te beschermen bij extreme koude.
Bescherm uw smartphone en tablet door een leren of stoffen hoesje.
Houd uw handschoenen aan. Kies speciale handschoenen met siliconen vingertopjes waarmee u het scherm kan bedienen, bijvoorbeeld iGlove.
Koude maakt een scherm extra gevoelig. Houd het zo warm en beschermd mogelijk.
Bel met uw handschoen. Inderdaad ja, de smartphone kan veilig warm in uw jaszak blijven. Ook uw handen blijven beschermd tegen de koude met deze bluetooth handschoenen. Al zijn gewone oortjes ook prima.