Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Wat als uw internetverbinding uitvalt?

 
 
 
 

Een internetonderbreking leidt bij de meeste bedrijven tot aanzienlijke kosten en inkomstenverlies. Bij een derde van de bedrijven kunnen medewerkers hun activiteiten niet voortzetten, één op tien spreekt zelfs van rampzalige gevolgen voor de verkoop en de service naar klanten. Wij geven vijf tips die ervoor zorgen dat het niet zover komt.

De meeste Belgische ondernemingen zien hun internet- en dataverbinding als bedrijfskritisch. Toch hebben 6 op 10 bedrijven geen back-uplijn om problemen op te vangen. Hans Demarneffe, Product Manager bij Telenet Business, geeft u vijf tips voor IT continuity.

1. Bereken de impact op uw bedrijf

De kosten die met een onderbreking gepaard gaan en het eventuele inkomstenverlies zijn meestal relatief eenvoudig in te schatten. Ga na wat het u kost als uw personeel één uur niet kan werken of wat de financiële gevolgen zijn als u één uur niets kan verkopen of geen service kan leveren. Vergelijk die kosten vervolgens met de investeringen in een extra, redundante connectie.

2. Kies de juiste technologie

De beschikbaarheid van uw connectiviteit stijgt sterk als u naast uw hoofdverbinding een back-upverbinding voorziet. Bij glasvezelverbindingen is redundantie in verschillende topologieën en via coax mogelijk. Bij een coaxverbinding is DSL een betaalbare en betrouwbare oplossing. Twee technologieën combineren heeft als pluspunt dat ze los staan van mekaar, waardoor problemen met de ene technologie geen problemen met de andere kunnen veroorzaken.

3. Bepaal de performantie die u nodig hebt

Veel bedrijven kiezen om financiële redenen voor een back-up die minder performant is dan hun hoofdverbinding. Als u de impact van een mogelijke onderbreking berekent (zie punt 1), zult u misschien tot de conclusie komen dat een performantere redundante connectie wél op zijn plaats is. Qua performantie is glasvezel de beste keuze. Coax is ook een zeer goede keuze, omdat het een hoge snelheid levert tegen een interessante prijs.

4. Gebruik redundante hardware

Voor maximale bedrijfszekerheid opteert u op uw netwerk best voor dubbele routers, ook al veroorzaken deze apparaten zelden problemen. Als u voor managed services kiest, zal uw operator uw routers na 3 à 5 jaar preventief vervangen. Heeft uw bedrijf voor unmanaged services gekozen, dan moet u uw hardware zelf vervangen en kan u bij problemen niet terugvallen op uw provider. De meeste bedrijven kiezen dan ook voor managed services.

5. Controleer of u een Service Level Agreement hebt

Operatoren leveren connectiviteit vaak, maar niet altijd, met een Service Level Agreement (SLA). Dat bevat bepalingen over de minimumbeschikbaarheid, de hersteltijden en de gegarandeerde bandbreedte van uw verbinding. Ga na of uw onderneming een SLA heeft, of het voldoet voor uw organisatie en of uw operator de SLA kan waarmaken.

"Naast maatwerk op vlak van redundantie, biedt Telenet met Corporate Fibernet ook internet met een inbegrepen back-up aan."

Hans Demarneffe

Product Manager bij Telenet

Meer over onze redundante internetoplossingen?

 
 
 
 

Bekijk ook

 • De Wifi-oplossing op maat van winkels, Managed Wifi

  Wij geven u een voorsmaakje van wat onze Wifi-oplossing Managed Wifi voor uw winkel kan doen.

  lees meer
 • DEKRA

  “ Stabiliteit en redundantie zijn voor ons cruciaal, zonder internet zijn 50 van onze mensen werkloos. ”

  lees meer
 • Interactive Class: leren in de 21e eeuw

  Om het onderwijs te transformeren in een leeromgeving van de 21e eeuw, is er dan ook nood aan een totaaloplossing.

  lees meer
 
 
 
data-overlay-scroll-enable="false"