Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

Neem de mooiste vakantiekiekjes met uw nieuwe iPhone 6

 
 
 
 

De nieuwe iPhone 6 en 6 Plus bevatten nog meer mogelijkheden om ongelooflijk scherpe foto’s en video’s te maken. Toch blijven ze eenvoudig te bedienen.

 

5 tips voor nog mooiere vakantiefoto’s.

1. Swipe direct naar de camera

Met de iPhone 6 hebt u nog sneller toegang tot de camera-app. Staat uw toestel in vergrendel-modus? Veeg naar boven en klik de camera aan. U moet niet eens uw paswoord invullen! Bovendien kunt u vanuit elk ander scherm de camera meteen oproepen door onderaan naar boven te vegen. Tik in het controlecenter het symbool van de camera links aan.

2. Klik met volumeknop

Voortaan kan u een van de volumeknoppen indrukken om een foto te maken. Om te vermijden dat u de camera beweegt tijdens het afdrukken, houdt u de camera niet op armlengte maar drukt u uw ellebogen stevig tegen uw lichaam voor meer stabiliteit.

3. Lijn uit met het raster

Scheve foto’s voorkomt u door het raster in te schakelen. Op uw scherm verschijnen twee horizontale en twee verticale lijnen. Deze verdelen het scherm in zes. Het beeld aflijnen op dit raster wordt een makkie.

 

Het raster activeert u vanuit Instellingen > Camera en daar de schuiver bij Raster op Aan te zetten.

4. Kies voor HDR kwaliteit

Bij High Dynamic Range modus worden drie soorten belichting gecombineerd: helder, normaal en donker. Hierdoor is veel meer detail op de foto's te zien. Met de stand Auto beslist het toestel zelf wanneer het HDR moet gebruiken. Deze modus is minder geschikt voor actiefoto’s, omdat het langer duurt om de foto te maken.

 

De HDR-modus vindt u in de camera app via de button bovenaan. U hebt 3 opties: Auto, Aan of Uit.

5. Speel met tijd

U kunt op 3 manieren met de tijd spelen:

 

  1. Bij Time Lapse neemt de camera om de x seconden een foto. Deze timing kunt u zelf bepalen. Deze foto's worden automatisch tot een time lapse-video gecombineerd. De Time lapse video modus vindt u in de opties naast de sluiterknop in de camera-app.
  2. De Burst modus neemt tot 10 foto's per seconde. Kies deze modus wanneer u een onderwerp fotografeert dat in volle beweging is. Activeer de Burst modus uit de opties naast de sluiterknop en houd de sluiterknop ingedrukt. Op het scherm ziet u hoeveel opnames er gemaakt worden. Bent u klaar, laat de knop los. U ziet nu een lijst met foto's. Uw iPhone 6 markeert zelf de beste foto met een grijs cirkeltje onderaan.
  3. De Timer modus om het nemen van de foto 3 tot 10 seconden uit te stellen, perfect dus om een selfie te maken met de selfie-stick! Tik in de camera-app op de Timer-button (de klok) aan de linkerkant van het scherm en stel het gewenste aantal seconden in. Tik dan op de sluiterknop en het aftellen op het scherm begint.
 
 
 
data-overlay-scroll-enable="false"