Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

8 tips voor langere batterijduur

 
 
 
 

Op het strand, in het bos of de bergen liggen de stopcontacten niet voor het rapen. De oplossing? Zuinig omspringen met de batterij van uw smartphone. Hoe?

1. Schakel de trilfunctie uit

Een beltoon gebruikt korte trillingen in de luidsprekers van uw smartphone. Maar de trilfunctie moet uw hele telefoon in beweging brengen. Dit vraagt veel meer energie. Afzetten dus.

2. Verlaag de helderheid van uw scherm

Het scherm van uw smartphone verbruikt veel energie. Meestal regelt uw toestel automatisch de helderheid waardoor uw scherm optimaal leesbaar is. Wil u energie besparen? Bepaal manueel in uw instellingen een lagere helderheid.

3. Kies voor snellere time-out

Hebt u gekozen voor een lange time-out periode vooraleer het toestel in slaapstand gaat en vergrendeld wordt? Zo vermijdt u inderdaad dat u telkens een code moet invullen bij het ontgrendelen. Maar u verhindert ook dat het toestel snel in lage energie-modus gaat. Wanneer u de time-out op 30 seconden instelt, spaart uw toestel energie.

4. Selecteer donkere achtergrondfoto

Het is natuurlijk leuk om een foto van vrienden of familie als achtergrond te gebruiken, maar ook dit verbruikt energie. Omdat enkel gekleurde pixels verlicht worden, kunt u heel wat energie besparen met een donkere foto als achtergrond.

4. Schakel Wifi, GPS, NFC en Bluetooth uit

Uw toestel zoekt voortdurend naar een mogelijke Wifi-hotspot en andere verbindingen. Dat vreet energie. Hetzelfde geldt op een plek met een slechte Wifi-verbinding. Schakel uw Wifi-verbinding uit waar mogelijk. En Bluetooth, NFC en GPS hebt u echt niet nodig op het strand! Een badhanddoek, zonnecrème en een goed boek volstaan. En de zon natuurlijk!

5. Haal manueel uw mail op

Alle mails onmiddellijk op uw toestel ontvangen is een pluspunt wanneer u in werk-modus bent. Maar was u niet op vakantie? Schakel de push-functie van uw mail app uit. Stel uw mail in om enkel om het uur uw mail op te halen. Of haal zelf manueel de mail op, wanneer het u past.

6. Sluit apps altijd af

We hebben allemaal veel apps tegelijkertijd open staan. En ze vreten batterijduur. Ga nu voor een gezonde app-hygiëne: sluit elke app af wanneer u hem niet meer gebruikt. Bij Android kunt u, door de menu-button lang in te drukken, een lijst met draaiende apps oproepen. Sluit ze een voor een door naar rechts te vegen. Zet regelmatig uw smartphone volledig af. Ook dan worden alle lopende processen beëindigd.

 
 
 
data-overlay-scroll-enable="false"