Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

7 sites met gratis foto's voor uw blog of website

 
 
 
 

Pikt u foto’s van andere sites om uw blog, website of nieuwsbrief op te fleuren? Er zijn betere methoden. U kunt legaal toffe beelden downloaden? En toch gratis. Test deze 7 sites met gratis afbeeldingen.

 

U bent niet de enige die zoekt via Google-afbeeldingen, vervolgens een foto downloadt en die op zijn eigen site post. Maar dit druist in tegen auteurswetten. U kunt er zelfs voor beboet worden.

 

U kunt foto's aankopen bij gespecialiseerde fotosites zoals Getty Images, iStock of Shutterstock. Maar kent u ook de goedkope alternatieven? Sites met beelden die u gratis mag gebruiken, ook op uw zakelijke blog.

 

Ken deze 7 sites met gratis illustraties en foto’s:

Flickr bevat honderdduizenden foto's, geüpload door mensen uit de hele wereld. Heel wat daarvan kunt u gratis gebruiken voor uw website via de creative commons licentie. Duid in de zoekbalk aan dat u zoekt op Creative Commons, en naar content die commercieel gebruikt mag worden.

Pixabay verwelkomt u in het Nederlands, laat u zoeken op foto's, vectoren en illustraties. Het is een van de weinige sites waar u ook kunt kiezen op kleur, handig wanneer u een foto wilt die in de kleurenkaart van uw website past. Een foto gevonden? Dan kunt u hem downloaden zonder registratie.

 

Sympathiek is dat u de fotograaf kunt belonen met een koffie.

Everystockphoto is een zoekmachine die het gemakkelijk voor u maakt, door tegelijk bij verschillende bronnen naar foto's met uw trefwoord te zoeken. U kunt kiezen tussen Flickr, imageafter, NASA, RGBStock, Wikimedia Commons, Freerangestock, MorgueFile, Photl, Stock.chng, Wikipedia.

 

Vink bij "Licenses" wel aan dat u zoekt naar foto's voor commercieel gebruik.

Free Images (voorheen StockXchange) is eveneens een zoeker, maar geeft u andere mogelijkheden, namelijk zoeken op thema, op camera, fotograaf, land of stad. Bovendien kunt u bepalen in welke periode de foto genomen moet zijn.

 

Vergeet niet om bij het vak "Restricted OK" de optie "No" te kiezen.

Morguefile bevat ondanks de morbide naam veel bruikbare foto's. Een zoekopdracht toont foto's in de eigen MorgueFile-archieven, maar ook foto’s van iStock, Getty, Dreamstime, DepositPhotos en Fotolia. Enkel de foto's in het eigen archief zijn gratis. Handig is dat u de gekozen foto kunt bijsnijden met de online tool, via het symbool van de vouwmeter rechts op de site.

Dreamstime heeft een eigen archief foto's, waarvan een deel gratis. Kies het tabblad Free Images bovenaan. Met de zoekmachine kunt u op enkel Vector-afbeeldingen zoeken, maar verder zijn er geen geavanceerde zoekfuncties. Een foto in grote resolutie downloaden vereist registratie.

7. Photl vraagt enkel een link

Photl laat u foto's in klein (849 x 565 pixels) of medium (1920 x 1280 pixels) gratis downloaden, op voorwaarde dat u een link vermeldt naar de website en u zich registreert. Voor groot formaat moet u meestal betalen. Handig: u kunt de foto meteen bijsnijden. Ook hier kunt u op kleur selecteren, zodat de achtergrond van de foto past bij uw website.

 

Nog meer bronnen voor afbeeldingen vindt u bij Make Use Of en BootstrapBay

Niet alleen uw website en nieuwsbrief opvrolijken met passende beelden, maar ook zelf beter en vlotter surfen en bellen? Voor KMO’s heeft Telenet een vlot alles-in-een FLUO aanbod. Of kies een van onze andere zakelijke formules. Profiteer meteen van het gratis .be-websiteadres in dit pakket.

 
 
 
 
 
data-overlay-scroll-enable="false"