Telenet.be

Webmail

Overzicht winkelmandje

{{monthlyTitle}}

{{oneTimeTitle}}

Bestelling afwerken

 
 
 
 

5 trends die vanaf 2015 uw leven zullen veranderen

 
 
 
 

Wat heeft 2015 te bieden op technologiegebied? De meeste trends zullen u niet onbekend in de oren klinken. Toch is er een opvallende, nog meer ingrijpende evolutie aan de gang: technologie is geen randfenomeen meer, maar heeft een diepgaande impact op de manier waarom wij leven, werken, innoveren en betalen...met een vernieuwde aandacht voor de ‘human touch’!

1. Online kijken

Streaming video is aan een flinke opmars bezig. Naast het overbekende YouTube duiken tegenwoordig tientallen initiatieven op die online video zullen vastzetten als een blijvende waarde in onze vrijetijdsbesteding. Online televisie, bijvoorbeeld: een mooie aanvulling op de traditionele geprogrammeerde televisie, met de flexibiliteit om te kijken waar en wanneer u wilt! Ook Telenet liet zich niet onbetuigd met de lancering van Play.

2. Online betalen

Betalen met geld of met een bankkaart? Dankzij spelers zoals Bancontact en Apple kan u (binnenkort) gewoon via uw smartphone betalen in de winkel. Snel en makkelijk voor u... laat de kassa maar rinkelen! Zo is de Bancontact app een gratis te downloaden toepassing voor uw smartphone of tablet. U kunt zowel onderling betalingen uitvoeren met een andere gebruiker, online betalingen uitvoeren in een webshop of betalen in een winkel, restaurant, ...

Meer over de Bancontact app

Meer over Apple Pay

3. Nieuwe economische groei met het internet der dingen

Volgens Michael Porter luidt het internet der dingen niet minder dan de derde grote IT-golf in. Alle denkbare toestellen en producten worden voortaan uitgerust met sensoren, processoren en software... Ja, zelfs uw eigen lichaam ontsnapt er niet aan: na de ‘smartphone’ mag u dit jaar de ‘smartwatch’ van Apple verwachten.

Werken, producten afleveren en relaties met klanten zullen volgens Porter nooit meer hetzelfde zijn: hij voorspelt als eeuwige optimist een periode van nog meer innovatie, productiviteitswinst en economische groei.

4. Technologie met de ‘human touch’

Betekent al die technologie dan niet het einde van het menselijk contact? Volgens Steven Van Belleghem is het integendeel waar: hij stelt dat bedrijven dankzij digitale technologie nog sneller en nog efficiënter service zullen leveren aan klanten. De ‘human touch’, de waarde van het menselijk contact, zal daardoor net in waarde stijgen en een differentiator worden waarmee bedrijven zich zullen onderscheiden.

Bekijk de video met Steven Van Belleghem.

5. 3D printing

Volgens Data News is de kans groot dat u in 2015 een geprint voorwerp in handen krijgt: een juweel, een vervangstuk voor uw wasmachine, een gadget, ... In België mogen we trouwens best fier zijn dat een bedrijf als Materialise wereldspeler is in de materie. 3D printing gaat deel uitmaken van uw dagelijks leven!

 
 
 
data-overlay-scroll-enable="false"